Politic

Ciolacu: Am putea aduce mandatul preşedintelui la patru ani

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre propunerea legislativă depusă de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România privind majorarea mandatelor primarilor la cinci ani că, în opinia sa, mandatul preşedintelui s-ar putea reduce la patru ani, la fel ca al primarilor.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Constanţa dacă ar susţine propunerea legislativă pentru mărirea mandatului primarilor la cinci ani. El a precizat că o astfel de prevedere nu poate fi aplicată în acest moment: „Categoric, vă daţi seama că nu poate să fie în aplicare în acest moment. Părerea mea e că am putea mandatul preşedintelui să îl aducem la patru ani, la fel ca al primarilor”, a arătat Ciolacu.

UDMR a depus o iniţiativă legislativă prin care propune modificarea duratei mandatelor aleşilor locali de la patru la cinci ani. Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă că propunerea serveşte la dezvoltarea localităţilor, dar şi la stabilitatea politică. Propunerea UDMR vizează mandatele aleşilor locali după alegerile din acest an şi nu ar prelungi mandatele aleşilor în funcţie.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker