Doi buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru că au fugit unul dintr-un centru de carantină și unul din izolatorul aflat la UPU a Spitalului Județean. În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru nerespectarea măsurilor   de   carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul  de  jandarmi  încercând să fugă. A fost interceptat  și  reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23.03.2020, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secția UPU a Spitalului Județean Buzău, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate și  care prezintă  simptomatologie de  coronavirus, a părăsit respectiva locație fără a avea aprobarea cadrelor medicale. Au fost alertate forțele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp, pe stradă, împreună cu iubitul ei, de o patrulă mixtă polițist-jandarm. Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorități a fost   întocmit   dosar   penal   sub   aspectul   săvârșirii   infracțiunii   de   „zădărnicirea combaterii bolilor”. Direcția de Sănătate Publică a dispuns introducerea acesteia în carantină instituționalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău. În carantină a fost introdus și iubitul fetei.

Până la data de 25 martie, în județul Buzău pentru 3176 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Alte 74 de persoane se află în carantină, iar pentru 12 dintre aceste persoane se încheie astăzi perioada de carantină instituționalizată. Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus, Inspectoratul   Județean de  Poliție, Inspectoratul   Județean   de  Jandarmi,   Direcția   de Sănătate   Publică   și   Poliția   Locală   efectuează   zilnic   activități   de   verificare   a persoanelor aflate în izolare. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 2021 de persoane aflate   în   izolare   și   au   fost aplicate   2   sancţiuni   contravenţionale   cu   privire   la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 6.000 de lei.

În intervalul orar 22:00-6:00, la nivelul județului Buzău au fost constituite filtre pentru verificarea   modului   de   respectare   a   prevederilor   OM   nr.2/2020. În urma verificărilor, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 132.000 de lei.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE –  0800.800.358.  Numărul  TELVERDE nu este un număr  de  urgență,  este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20

#STAȚIACASĂ

DISTRIBUIȚI
loading...