Sport

De ce CFR Cluj va reuși, în cele din urmă, să cucerească titlul în acest sezon

CFR Cluj este echipa din România care a avut cele mai mari performanțe în istoria recentă a fotbalului românesc, mai ales când vine vorba de fotbalul intern. CFR a reușit să cucerească o multitudine de titluri și să își asume rolul de putere dominantă în Liga 1. Poate nu la nivelul lui Bayern Munchen în Bundesliga, acolo unde pare că titlul este deja asigurat de bavarezi înaintea fiecărui sezon, însă ardelenii sunt clar echipa de bătut în fiecare sezon dacă vrei să ai o șansă la titlu.

Cu toate acestea, acest start de sezon i-a prins pe picior greșit pe clujeni și a adus mai multe rezultate nefavorabile care par să fi tensionat totuși și atmosfera din vestiar. Se vorbea chiar despre o demitere a lui Dan Petrescu, antrenorul responsabil pentru marile succese din istoria clubului. Acest lucru a fost infirmat oficial de club printr-un comunicat oficial. Realitatea e că doar fiindcă a fost nevoie ca acel comunicat să apară este, la finalul zilei, un semn rău.

Cu toate acestea, CFR este în continuare marea favorită pentru a câștiga titlul în România – pariază pe Liga 1 aici dacă și tu crezi asta, dar înainte de orice, află care sunt argumentele cu care ardelenii vin la masă. 

Iată ce trebuie să știi despre CFR Cluj

1. Dan Petrescu

Dincolo de orice, CFR Cluj are în momentul de față cel mai bun antrenor din Liga 1, fără îndoială. Trofeele din palmaresul lui Dan Petrescu vorbesc de la sine, așa că nu mai e cazul de adus argumente aici neapărat. Dacă e cineva care poate să întoarcă un sezon și să readucă CFR în prim planul fotbalului românesc, atunci cu siguranță Dan Petrescu este acel om. Din nou au fost speculații privind plecarea sa și informații cu privire la o ofertă pe care ar fi avut-o din Anglia, însă dacă Petrescu va rămâne la cârma echipei este foarte greu de imaginat că CFR nu va reveni la gloria de altădată. Pentru că Dan Petrescu asta face la Cluj: câștigă titluri.

2. Experiența unei echipe mari

În afară de un antrenor excelent pe bancă, CFR are și un lot scump și valoros. Mai mult decât atât, sunt jucători cu suficientă experiență ca să nu se panicheze de la un început mai nefericit de sezon și asta îi va ajuta enorm. Dacă în cazul altor echipe, un start bun de sezon poate să aducă speranțe care nu se vor concretiza, la CFR va domni realismul și obiectivitatea. Jucătorii știu ce valoare au și știu că sunt capabili să întoarcă soarta acestui sezon. Așa că tocmai de aceea din această combinație, cu cel mai bun antrenor dar și cel mai bun lot, CFR va ieși din nou învingătoare.

Este greu de imaginat, având în vedere argumentele de mai sus, ca altă echipă să câștige titlul în acest sezon. Chiar dacă echipe precum Farul Constanța, Petrolul Ploiești sau Rapid au avut un start de sezon excelent, rămâne de văzut cum se vor descurca aceste echipe la cursă lungă.

sursa foto: unsplash.com

Articole similare