Actualitate

De astăzi, trei muzee din județ pot fi vizitate cu un singur bilet online

Muzeul Județean Buzău a introdus în premieră, în România, biletul digital unic (Museum Pass). Este o măsură binevenită pentru vizitatori având în vedere că în acest fel biletele se pot achiziționa online de către doritori indiferent în ce colț al țării s-ar afla ei. Această facilitate vine după ce Muzeul Județean Buzău făcuse primul pas în acest sens și introdusese deja biletul digital.

„Biletul digital unic a fost dezvoltat de echipa BookTes, cea care a implementat și sistemul de ticketing la Muzeul Județean Buzău și, ulterior, la peste 160 de muzee din România. Tehnologia Biletului Unic sau al Pass-ului (Museum Pass, Activity Pass) face posibilă cumpărarea unui bilet unic ce oferă acces la mai multe secții aparținând unui singur muzeu, la muzee diferite, dar și conectarea tuturor furnizorilor de activități turistice cu muzeele și alte instituții culturale din România. Astfel, cu un singur bilet achiziționat online, se poate vizita Muzeul Județean Buzău, dar și Muzeul Chihlimbarului Colți și Muzeul de Etnografie <Vergu Mănăilă>, transmite conducerea Muzeului Județean Buzău.

Biletul unic se poate achiziționa de pe site-ul Muzeului Județean Buzău https://www.muzeubuzau.ro/ cât și de pe platforma Booktes.com https://booktes.com/evenimente/bilete-muzeul-judetean-buzau

Având în vedere că site-urile web sunt mereu accesibile, înseamnă că biletul poate fi achiziționat de oriunde și oricând se dorește, plata fiind făcută cu cardul, în moneda dorită (leu, euro sau dolar). Validarea biletului, ce are o valabilitate de 60 de zile de la data achiziționării, se va face la intrarea în fiecare muzeu, prin scanarea codului QR de pe bilet.

Muzeul Județean Buzău oferă acest serviciu, nou pentru piața culturală românească, dorind să vină în întâmpinarea eforturilor de a facilita accesul turiștilor români și străini la serviciile culturale și muzeale ale Buzăului. În efortul autorităților județene de a transforma Buzăul într-o zonă turistică importantă, instituția noastră se află într-o permanentă identificare de soluții și idei inovative pentru a oferi experiențe muzeale, turistice și de divertisment cultural de calitate.

Articole similare

error: Continut protejat!!