Administrație

Dansatorii de la „Mlădiţe Vintilene” au fost acasă la Ivan Patzaichin

Un grup format din copii ai Şcolii Gimnaziale Vintilă Vodă, alături de cadre didactice şi de preotul paroh al satului de reşedinţă, au avut parte de o vacanţă specială, în Delta Dunării. În săptămâna 15-19 iulie 2024, membrii Ansamblului folcloric „Mlădițe Vintilene”, elevi cu rezultate deosebite la învățătură și în activitățile extrașcolare, au avut bucuria de a fi prezenți în Tabăra pentru Tineri „Sf. Sava de la Buzău”, organizată la Maliuc, în Delta Dunării, județul Tulcea.

Transportul a fost asigurat de Primăria Vintilă Vodă, iar costurile legate de cazare și hrană au fost acoperite de Fundația „Sf. Sava de la Buzău”, organizaţie care este administrată de binecunoscutul preot Mihail Milea. Pe parcursul taberei, copiii au vizitat câteva mănăstiri deosebite din județul Tulcea: Mănăstirea Celic-Dere, Mănăstirea Cocoș și Mănăstirea Saon. De asemenea, au avut ocazia să exploreze Muzeul Turistic al Deltei Dunării din Tulcea și să beneficieze de o excursie fascinantă în Delta Dunării, dar și de o vizită la Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23.

La întoarcere, „Mlădițele Vintilene” au participat, pentru prima dată, la serbarea folclorică „Pe Plaiul Nucului” organizată de Primăria comunei Lopătari, în colaborare cu Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. De altfel, grupul folcloric şi de dansatori de la Vintilă Vodă a fost înfiinţat anul trecut, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Cercul de Donatori Buzău, ediția a V-a, sprijinit de TFN – The Funding Network și The Frederick Mulder Foundation, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Buzău, şi a mai fost invitat la alte două evenimente folclorice şi de tradiţii populare organizate pe raza comunei Mânzăleşti: „Şezătoare în sat” şi „Festivalul Slănicului”, cel de-al doilea eveniment fiind serbarea câmpenească organizată de ziua comunei.

Articole similare