luni, 28 septembrie 2020

Cursuri gratuite de robotică și programare pentru elevi

Programul educațional IT 100% românesc, Școala IT, a lansat cursurile online într-un sistem gratuit, ca suport pentru toți cei care stau în aceste momente acasă din cauza pandemiei de coronavirus, informează portalinvatamant.ro.

„În această perioadă în care copiii nu merg la școală și sunt nevoiți să învețe de acasă, să se conecteze online la clase digitale și să își încarce temele în cloud, avem nevoie de tehnologie mai mult ca niciodată”, se menționează în comunicatul celor de la Școala IT.

Astfel, în parteneriat cu F64 și Lenovo, pe www.scoalait.ro vor fi oferite cursuri de robotica și programare, experimente distractive și proiecte edu­caționale, dar și provocări pentru acasă, proiecte pentru copii și părinți. Iar pentru a reduce timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor, materialele video vor fi scurte, de 4-8 minute. De asemenea, nu va fi necesară autentificarea la o anumită oră, căci sesiunile vor putea fi accesate oricând și de oricâte ori se dorește, utilizatorii având acces la întreaga galerie video.

Clipuri video zilnice pentru elevii de 5-7 ani și 7-13 ani

„Încercăm să ajutăm elevii în această perioadă și ne dorim să putem face asta atât timp cât școlile sunt închise, iar copiii sunt acasă, până când intrăm în normalitatea pe care o cunoșteam. Nu a fost o decizie ușoară, dat fiind că volumul de muncă în această situație este unul foarte mare, iar cursurile sunt oferite gratuit. Însă ne dorim să ajutăm și noi cât mai mult și să trecem mai ușor peste această perioadă. Materialele sunt noi, filmate chiar în zilele curente, acasă. Vom încărca în fiecare zi câte un clip video pentru grupa 5-7 ani și unul pentru grupa 7-13 ani, de luni până vineri. Sper ca inițiativa să îi ajute pe copiii care stau acasă, fie învățând lucruri noi, fie distrându-se în familie cu ajutorul ideilor noastre. Suntem sprijiniți în această activitate și de către F64 și Lenovo, prin soluția proiectată pentru școală: clasa mobilă, care ni s-au alăturat în acest minunat proiect”, a spus fondatorul programului Școala IT, Cristian Lăcraru, citat de portalinvatamant.ro.

Lansată în 2009, platforma educațională Școala IT este construită în urma propriilor cercetări de piață, realizate în fiecare an, alături de partenerul Radio Itsy Bitsy, ținând astfel cont de evoluția tehnologiei, accesul copiilor, vârstă, nevoi, interese și așteptări. În prezent, aproximativ 500 elevi noi intră în fiecare an în acest program, care asigură lunar 130 de ore de predare în 28 de grădinițe și școli de renume din București. În acest moment platforma educațională Școala IT oferă cursuri de tehnologie.

loading...
error: Content is protected !!