Actualitate

Curs de inițiere pentru militari, organizat de Școala de Aviație de la Boboc

Tinerii care doresc să facă parte din structurile Ministerului Apărării Naționale trebuie să știe că nu e treabă tocmai ușoară, iar admiterea este o nimica toată pe lângă instructajele și probele care îi așteaptă, în urma cărora trebuie să își arate nu doar vitejia, ci și încrederea în colegi sau rezistența la stres. Așa cum este de așteptat, militarii trebuie să fie pregătiți pentru orice situație, astfel încât să poată reacționa corespunzător atât pentru a se salva pe ei înșiși, cât și pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Un curs de inițiere pentru supraviețuirea pe apă, organizat de Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc și desfășurat cu sprijinul Forțelor Navale și al Escadrilei 572 Elicoptere, aparținând Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a avut loc pe litoralul românesc, în perioada 20 iunie – 1 iulie. Exercițiul a simulat situația în care o persoană se află prinsă în valurile mării. Pentru scenarii cât mai realiste, care să imite asemenea situații limită, militarii din echipajele aeronavei au fost „părăsiți” în larg timp de câteva ore, fiind apoi recuperați cu ajutorul operatorilor căutare-salvare care au coborât cu troliul din elicopter.

„Deși toți visăm să ajungem la mare pentru o baie, există și posibilitatea să ne aflăm prinși în valuri fără să ne dorim. Pentru scenarii cât mai realiste, care să imite asemenea situații limită, militarii din echipajele aeronavei sunt «părăsiți» în larg timp de câteva ore, fiind apoi recuperați cu ajutorul operatorilor căutare-salvare care coboară cu troliul din elicopter.

Cursul de inițiere pentru supraviețuirea pe apă a personalului navigant al Forțelor Aeriene formează deprinderi care salvează vieți, folosind metode de instruire ce îmbină extenuarea,  adrenalina și încrederea în coechipier. Cea mai recentă ediție a cursului a avut loc în perioada 20.06 – 01.07.2022, a fost organizat de Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene «Aurel Vlaicu» și desfășurat cu sprijinul Forțelor Navale și al Escadrilei 572 Elicoptere aparținând Bazei  57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, ce a asigurat extracția cursanților prin troliere”, transmit reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker