luni, 10 august 2020

Cupa României deschide sezonul în rugbyul românesc

• Gloria, în grupă cu Steaua, Dinamo și CSM București

Cupa României este competiția care deschide noul sezon în rugbyul românesc, având programată prima etapă la sfârșitul acestei săptămâni.  Competiția se adresează exclusiv celor opt echipe din SuperLigă, în prima fază urmând să se joace în două grupe, formațiile fiind împărțite în funcție de clasamentul ediției trecute de campionat, de unde n-a retrogradat nimeni și unde, evident, nici nu a promovat vreo echipă din eșalonul secund.

SCM Gloria Buzău a fost repartizată în Grupa B, alături de Steaua București, Dinamo București și CSM București, în timp ce Grupa A le are în componență pe Timișoara Saracens, Știința Baia Mare, Universitatea Cluj și Tomitanii Constanța. Partidele se vor disputa tur-retur, conform tabelei Berger, iar câștigătoarele celor două grupe se vor întâlni în finală. Competiția va avea șase etape, finala urmând să aibă loc pe 23 noiembrie, pe un stadion ce va fi stabilit ulterior.

Rugbiștii buzoieni își vor face debutul sâmbătă, în deplasare, împotriva Stelei București, iar o săptămână mai târziu, pe 17 august, în Parcul Tineretului va veni Dinamo București.

Cupa României, sezonul 2019-2020

Grupa A

Știința Baia Mare

Timișoara Saracens

Universitatea Cluj

Tomitanii Constanța

Grupa B

Steaua București

CSM București

Dinamo București

SCM Gloria Buzău

PROGRAM SCM GLORIA BUZĂU

TUR

– 10 august: Steaua București – SCM Gloria Buzău

– 17 august: SCM Gloria Buzău – Dinamo București

– 24 august: CSM București – SCM Gloria Buzău

RETUR

– 2 noiembrie: SCM Gloria Buzău – Steaua București

– 9 noiembrie: Dinamo București – SCM Gloria Buzău

– 16 noiembrie: SCM Gloria Buzău – CSM București

loading...
error: Content is protected !!