ActualitateCultură

Cum vor arăta sărbătorile de iarnă în municipiul Buzău

Buzăul se îmbracă în straie de sărbătoare și pentru cei mici și pentru cei mari. Orașul va fi însuflețit începând cu 1 Decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României și până pe 7 ianuarie, de numeroase evenimente culturale, care au fost puse la cale de Primăria Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” în trei locații: Parcul Crâng, Iazul Morilor și Piața Dacia. Astfel,  Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și-au propus să îi introducă pe buzoieni în cea mai frumoasă perioadă a anului prin numeroase evenimente culturale și de suflet, pentru că nu lipesc nici târgurile caritabile la care participă elevi din mai multe școli ale municipiului.

  • Târgul de Crăciun de anul acesta se va deschide pe 1 decembrie 2023, în Parcul Crâng, și se va desfășura până pe 7 ianuarie 2024. Aici vor avea loc evenimente artistice, activități și atracții dedicate întregii familii.
  • Tot vineri,  1 decembrie, de la ora 17.00, buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng la un spectacol dedicat Zilei Naționale a României. Tema zilei Naționale este reluată pentru copii la Centrul Iazul Morilor; aici, copiii sunt invitați timp de patru zile la ateliere și jocuri cu această tematică.
  • Pentru copii au fost pregătite acțiuni de către organizatorii proiectului „Școala din parc” și „Atelierele Moșului”. Acestea vor avea loc de pe 6 până pe 20 decembrie, în intervalul orar 17.00 – 19.30,. În zilele de  21, 22 și 23 decembrie, copiii vor avea ocazia să-l întâlnească în Parcul Crâng chiar pe Moș Crăciun!
  • La Centrul ,,Iazul Morilor”, în perioada 4 -22 decembrie , în intervalul orar 10.00 – 20.00, va avea loc un altfel de târg de Crăciun. Este vorba despre Târgul de Crăciun cu scop caritabil. De aici, buzoienii pot achiziționa cadouri hand-made inedite, realizate de copiii din grădinițe, școli și licee sub îndrumarea cadrelor didactice, alături de seniorii din cadrul programului „Seri împreună”, iar banii strânși vor ajunge la șase copii minunați care au trecut printr-o grea încercare anul acesta.
  • Piața Dacia va găzdui pe 20 și 21 decembrie de la ora 20.00 evenimente tematice de Sărbători și spectacole cu artiști stradali.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker