Actualitate

Cum va fi sărbătorită la Buzău Ziua Națională a României

Vineri, 1 decembrie, începând cu ora 11.30, pe Calea Eroilor din municipiu, buzoienii pot participa la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României. Sărbătoarea de suflet a tuturor românilor va debuta cu o ceremonie militară și religioasă urmată de  defilarea cu personal și tehnică militară.

Ceremonia este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Anul acesta,  transmite Biroul de Presă al Diviziei Infanterie Getica, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și  circa 70 de mijloace tehnice.

Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Gepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, Sistem de rachete pentru artilerie cu mare mobilitate HIMARS, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Garnizoana Buzău invită pe toți cei interesați să participe la acest eveniment și cere scuze participanților la trafic pentru inconvenientele produse.

Ziua Naţională a României este adoptată prin Legea nr. 10, la 31 iulie 1990, și se sărbătorește pe 1 Decembrie, dată la care, în 1918, a avut loc Marea Unire a românilor din toate provinciile istorice româneşti şi a fost constituită ,,România Mare”, la finele Primului Război Mondial.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker