Administrație

Cum vor arăta locuințele sociale construite de Primărie

Mai multe locuințe sociale vor fi construite de Primăria Buzău pe strada Depozitului din cartierul Simileasca, în prezent demersurile fiind la etapa studiului de fezabilitate. Din proiectul Primăriei reiese că viitoarele construcții se vor întinde pe o suprafață de 3.983 metri pătrați și vor avea un regim de înălțime P+1. Cele două clădiri propuse a fi construite vor avea câte nouă, respectiv câte opt apartamente semicolective.

Locuințele vor fi destinate, în primă fază, locatarilor din blocurile cu „bulină”, afectate de numeroasele seisme din țara noastră, care vor intra în reabilitare totală, urmând ca, după încheierea acestui proiect, apartamentele să fie atribuite persoanelor vulnerabile. „Având în vedere problemele de ordin social cu care se confruntă persoanele cu ajutoare sociale din municipiul Buzău, precum și necesitatea relocării pe o perioadă determinată a locatarilor din clădirile existente, care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acțiuni seismice, a reieșit necesitatea construirii unor locuințe sociale, astfel întocmindu-se un studiu de fezabilitate prin care s-a propus realizarea a 17 locuințe înșiruite în două tronsoane (C1=9 apartamente și C2=8 apartamente), semicolective, regim de înălțime P+1, inclusiv asigurarea cu utilități și împrej­muire”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău.

Locuințele se anunță a avea un aspect diferit față de cel al blocurilor de tip comunist din prezent, iar „fiecare tronson se înfățișează ca o repetiție de unități locative cu retrageri succesive, pentru a rupe monotonia unui potențial monobloc”. Fiecare construcție va avea o zonă de zi la parter, cu bucătărie, baie, spațiu de depozitare și o cameră de zi, iar la etaj, sunt prevăzute două dormitoare, baie și balcon. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 13 milioane lei, bani proveniți de la bugetul local, iar durata de execuție a lucrărilor este de doi ani.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker