marți, 24 noiembrie 2020

Cum sunt reintegrați la Buzău condamnații pentru infracțiuni rutiere

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și Serviciul de Probațiune fac front comun pentru reducerea riscului rutier. În ziua de 26 octombrie, polițiști din cadrul Compartimentului de Ana­liză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști rutieri și reprezentanți ai Serviciului de Probațiune Buzău, au organizat și desfășurat o activitate preventivă cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și față de care instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

Activitatea face parte din Programul de prevenție „În siguranță la volan, stop accidentelor!”. Programul a fost conceput la nivel național, pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, persoane aflate în evidența serviciilor de pro­bațiune. Față de aceste persoane instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

Principalul beneficiu al implementării programului este acela de reducere a riscului de victimizare a populației și de creștere a gradului de conștientizare a grupului țintă cu privire la pericolele la care se expun, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, în situația în care nu respectă normele legale.

Prin conversațiile purtate, polițiștii au urmărit imprimarea unei conduite responsabile în societate și, implicit, la deplasarea pe drumurile publice.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei sesiuni informative în cadrul căreia au fost prezentate și dezbătute aspecte ce țin de legislația rutieră, cu rol în sprijinirea participanților să obțină informații de natură juridică și de natură comportamentală, să dezvolte atitudini favorabile respectării legislației rutiere, să își analizeze și să înțeleagă mecanismele comportamentului propriu, să conștientizeze factorii care îi predispun la  comiterea de infracțiuni și să își dezvolte capacitatea de a exercita control asupra lor, astfel încât să reducă riscul de a recidiva.

La activitate au participat 8 persoane aflate în evidența Serviciului de Probațiune, beneficiari direcți ai Programului de prevenție „În siguranță la volan, stop accidentelor!”.

Activitățile în cadrul programului menționat se vor derula săptămânal, până la sfârșitul lunii noiembrie.

loading...
error: Content is protected !!