Politic

Cum și-a tras interlopul buzoian Florin Duduianu om în ,,echipa Cîțu”

Premierul Florin Cîțu n-a ezitat să se afișeze cu echipa care a câștigat alegerile interne din PNL Sector 4, ba a făcut-o cu mândrie chiar, dat fiind că reconfirmatul lider al organizației, Pavel Popescu, și-a declarat susținerea pentru premier la congresul din 25 septembrie, scrie PSNews.

,,Problema premierului, însă, este una de imagine. Mai exact, din noua conducere pro-Cîțu a PNL Sector 4 face parte, în calitate de vicepreședinte, și vărul liderilor din clanul interlop Pian-Duduianu, Silviu Mototolea”, scrie sursa citată. Acesta este nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, reținut, nu demult, de procurorii DNA într-un dosar cunoscut ca <Mită la Permise Giurgiu>, relatează antena3.ro. Potrivit presei, Silviu Mototolea a intrat în familia temuților Duduieni de ani buni, de când verișoara lui primară s-a căsătorit cu buzoianul Florin Duduianu.

Între timp, Silviu Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul Marin Mototolea, care a scăpat de un mandat de arest preventiv exclusiv din motive medicale, iar la începutul a­nului 2020 era numit membru în Consiliul de Administrație al fabricii de timbre Romfilatelia. De numele aceluiași Silviu Mototolea este legat și un scandal privind asigurarea hranei pentru asistații de la DGASPC Giurgiu, în luna februarie a anului trecut, organele de control constatând grave deficiențe în activitatea firmei ce asigura cateringul pentru instituția respectivă și impunând închiderea activi­tății acesteia. Firma este a aceluiași Silviu Mototolea, favorizat de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău și de finul său, Marian Mina, la acea vreme, președinte al Consiliului Județean Giur­giu, în subordinea căruia funcționează DGASPC.

La câteva zile de la alegeri, unul dintre verii lui Mototolea, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost reținut într-un dosar de șantaj și furt, potrivit antena3.ro. Concret, Elvis Pian, ruda prin alianță a lui Mototolea, ar fi fost implicat în furtul unui autoturism, iar apoi l-ar fi contactat pe proprietar și i-a promis că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge pe hoți să îi înapoieze mașina.

Cine este Florin Duduianu

Pe numele lui Florin ,,Anaser” Duduianu, născut în municipiul Buzău și mutat de ani buni în Capitală, Judecătoria Sectorului 1 a emis mandat de arestare preventivă în data 14 august 2020, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată. Florin “Anaser” Duduianu (36 de ani), împreună cu Ștefan Duduianu (24 de ani), a încercat să-și piardă urma în Marea Britanie, după ce Florin Salam și mai mulți maneliști români au reclamat că sunt șantajați și tâlhăriți de Duduieni. De exemplu, Florin Salam s-a ,,spovedit” în fața polițiștilor, cărora le-a spus că membrii clanului Duduianu îl tero-rizează și îi iau banii de la cântări încă din anul 2015.

Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost liderul incontestabil al clanului Duduianu. La scurt timp după asasinarea acestuia, au început să iasă la iveală problemele cu justiția pe care le aveau membrii clanului. Pe 14 august 2020, Ștefan și Florin ,,Anaser” Duduianu au fost dați în urmărire gene­rală.

„Două persoane au fost date în urmărire, după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, în dosarul de tâlhărie și șantaj instrumentat de Serviciul Grupuri Infracționale Violente – D.G.P.M.B., sub suprave­gherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1. Față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive în aceeași cauză. La data de 14 august 2020, Judecătoria Sectorului 1 București a emis mandate de arestare preventivă, în lipsă, față de doi bărbați, membri ai unui grup infracțional, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și șantaj. Cei doi au fost dați în urmărire, fiind demarate demersurile legale pentru solicitarea mandatelor europene de arestare”, a transmis Biroul de Presă al Poliției Române.

Buzoianul pretendent la șefia clanului Duduianu a fost snopit în bătaie de mai mulți interlopi craioveni în Marea Britanie. Din cauza unui lăutar, Florin ,,Ana­­ser” Duduianu a pornit un scandal cu câțiva interlopi din Craiova. Încăierarea nu s-a terminat bine pentru Duduianu, care a ieșit destul de șifonat. Supărat că a fost călcat în picioare de interlopii olteni, Ana­ser Duduianu a intrat pur și simplu cu mașina în restaurant, ca să se răzbune.

,,Anaser a vrut să-i cânte un lăutar care a fost adus la restaurant de alt grup. De aici a pornit tot scandalul. Oamenii s-au supărat și l-au încolțit pe Anaser. După ce a fost bătut, a vrut să se răzbune și a intrat cu mașina în restaurant”, le-a declarat un martor al evenimentului ziariștilor de la cancan.ro.

Articole similare