Actualitate

Cum și-a recuperat un tânăr, cu deficiențe de auz și de vorbire, telefonul mobil pe care îl pierduse pe stradă

Un tânăr de 24 de ani, din Mihăilești, cu deficiențe de auz și de vorbire, și-a recuperat telefonul mobil pe care îl pierduse, grație unui echipaj de patrulă mixtă polițist/jandarm. Aflați luni dimineață în serviciu în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Buzău, polițistul și jandarmul au observat pe partea carosabilă un telefon mobil, l-au luat și, în urma mai multor încercări, au reușit să intre în legătură cu mama proprietarului, care a precizat că fiul său a pierdut telefonul mobil și că are mare nevoie de el pentru comunicare, având în vedere anumite deficiențe de auz și de vorbire ale acestuia.

Patrula a stabilit de îndată un loc de întâlnire și a înmânat tânărului de 24 de ani, din Mihăilești, dispozitivul de care avea atât de mare nevoie. La vederea telefonului, tânărul a fost vizibil emoționat, întrucât nu credea că îl va mai recupera.

A fi poliţist înseamnă mult mai mult decât a asigura ordinea şi liniştea publică, soluţionarea unor cazuri sau confruntarea cu situaţii dramatice.

Dincolo de necesitatea vocaţiei pentru a înfrunta zilnic noi provocări îndeplinind diferite roluri – diplomat, consilier, controlor de trafic, expert în securitate, lucrător social – mai presus de toate acestea, munca unui poliţist presupune a lucra cu oameni, iar pentru asta trebuie să fii sensibil, discret şi hotărât.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii primesc cea mai frumoasă răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

Și nu uitați că faptele bune nu țin de profesie, ci de spiritul civic, de umanitate! Polițiștii îndrumă pe oricine găsește un bun, să facă toate demersurile pentru a-i găsi proprietarul, iar dacă nu reușește, să-l ducă la cea mai apropiată unitate de poliție„, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker