Economic

Cum să-ți motivezi copiii să practice escalada indoor

Introducerea sportului în viața celor mici reprezintă o condiție esențială pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă pe plan fizic și psihic. Este important să îi insufli copilului tău pasiunea pentru astfel de activități în așa fel încât să își dorească să le practice pe termen lung și să se bucure de beneficiile asociate mult timp, fără să privească sesiunile zilnice sau săptămânale ca pe un efort.

Escalada este una dintre activitatile pentru copii care atrage atenția acestora prin faptul că este un sport diferit față de cele practicate la școală și le oferă posibilitatea să își canalizeze energia într-un mod personal și unic, fără să fie nevoiți să se supună unor reguli stricte. În plus, se bazează pe abilitățile și cunoștințele individuale, are un nivel ridicat de spontaneitate și necunoscut și încurajează depășirea propriilor limite, aspecte care nutresc dorința de performanță în această direcție. Dacă ești de părere că acesta este un tip de sport potrivit pentru copilul tău, descoperă cursurile de escalda pentru copii la Vertical Spirit și rezervă online o ședință!

Exemplul personal

Prima interacțiune cu un nou sport poate fi dificilă pentru cel mic, motiv pentru care este nevoie să îi oferi suficiente motive pentru care să vrea să îl practice. De regulă, copiii sunt tentați să încerce activitățile pe care le fac părinții lor, drept urmare poți folosi acest lucru ca un instrument prin care să-i trezești dorința de a încerca măcar o dată să se cațere indoor. Pentru că escalada este o activitate foarte distractivă, șansele să-și dorească să revină sunt foarte mari, provocarea fiind doar inițierea în această activitate. Cu alte cuvinte, puterea exemplului este cea mai puternică armă pe care o ai la dispoziție atunci când vrei să-ți convingi copilul să facă un anumit lucru și, în cazul în care vrei să se bucure de beneficiile escaladei, poți încerca să practici această activitate alături de el.

Participarea la cursuri de inițiere

În funcție de personalitatea copilului, de fricile sau limitele pe care le are sau de abilitățile pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, escalada poate părea o activitate distractivă sau dificilă. În cazul în care cel mic evită să se cațere din cauza gradului de dificultate prea mare, poți începe cu câteva lecții de inițiere care presupun introducerea în lumea escaladei, familiarizarea cu sala și ambientul specific, observarea altor copii care se distrează cățărându-se, dar și interacțiuni ușoare cu peretele escaladă, până în momentul în care capătă suficient curaj pentru a se aventura pe cel mai ușor traseu, din proprie inițiativă, fără presiune din exterior.

Povestește-i despre beneficiile escaladei

Mulți copii reacționează pozitiv în momentul în care cunosc toate detaliile despre o activitate pe care urmează să o practice, mai ales dacă aceasta implică beneficii directe asupra lor. De aceea, evidențierea avantajelor pe care le are escalada poate fi o bună tactică prin care să-i induci dorința de a încerca acest sport, fără să fie nevoie să insiști.

Escalada este o bună modalitate prin care poți crește forța și rezistența fizică, să îți îmbunătățești echilibrul și coordonarea, dar și să stimulezi gândirea strategică, concentrarea și dorința de autodepășire. Este o modalitate distractivă prin care copilul tău va putea să acceseze foarte multe beneficii pentru care ar trebui să practice mai multe sporturi diferite, lucru care i-ar putea stârni interesul. Prezintă-i această opțiune, spune-i în detaliu ce presupune și cum îl poate ajuta pe termen lung și lasă-l să decidă singur dacă vrea să încerce o sesiune.

Asigură-te că îi oferi copilului tău contextul ideal pentru a descoperi escalada în adevărata ei formă, înscriindu-l la un curs specializat pentru vârsta lui!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker