Economic

Cum să configurați un blog de succes în anul 2020?

Ați dori să vă creați un blog profitabil în acest an? Pentru asta vă sugerez să țineți cont de cele mai bune practici de redactare din anul 2020, care vă pot ajuta să aveți un conținut bun, un trafic excelent și în plus să vă transforme pasiunea în profit. Un blog de succes trebuie să conțină informații valoroase, iar prin el puteți conduce vizitatorii spre site-ul în care aveți prezentate produsele pe care le vindeți și aspecte despre afacerea d-voastră sau puteți încerca diverse variante de monetizare.

Organizarea conținutului pentru blog

În general, când este cazul unui blog nou lansat, cel mai important este conținutul acestuia, care dacă este unic și bine realizat vă va ajuta să vă diferențiați de celelalte bloguri și să obțineți vizibilitatea pentru ceea ce este prezentat în fața publicului potrivit. Asta este un lucru foarte bun în peisajul mediei digitale, în care concurența este destul de acerbă.

Pornirea unui blog poate fi unul dintre cele mai simple procese de creare site de prezentare sau de pornire a unui site web, configurat în mod adecvat. Deși pașii de urmat par la prima vedere extrem de simpli, există o mulțime de detalii pe care specialiștii le cunosc și le au în vedere, în servicii oferite și care vă pot ajuta pe parcurs în promovarea afacerii.

Ce platformă de blogging alegi?

În prezent, cea mai utilizată platformă de blog în România și la nivel mondial este WordPress. Deși se plătește pentru găzduire, veniturile pe care le veți genera în cele din urmă vă vor impresiona și compensa cheltuielile. Vă sugerez să vă configurați blogul pe WordPress și să creați un conținut de calitate și un design cât mai atractiv. O idee bună ar fi să apelați la un designer cu experiență, care vă poate ajuta să creați un aspect bun, care să devină o reprezentare vizuală eficientă a conținutului. Acest lucru ajută la aducerea cititorilor pe respectivul blog.

Ce sistem de grilă este potrivit pentru blog?

La ziare și reviste online se folosește un sistem de grilă îngustat, cu un design curat și organizat. Asta este o tehnică care poate ajuta și în cazul unui blog, sau în proiectarea unui site web. Prin folosirea tehnicii, formatele de coloană vor fi mai înguste, iar blogul va fi mai ușor de citit. În cazul în care lățimea grilei la blog este mai mare, este posibil ca tot conținutul să pară mai scurt și distanțat și acest lucru să creeze probleme de lizibilitate la cititorii acestui blog.

Pentru a menține conținutul blogului atrăgător și ușor de citit, specialiștii recomandă lățimea grilei de 900px-1100px, sau 1021px, pentru că lățimea monitorului unui laptop este de 1200px-1300px.

Tendințe de design: imagini mari și frumoase pe blog

Pentru a avea un blog de succes contează dimensiunile și aspectul imaginilor folosite. Dacă dimensiunea este destul de mare, atunci imaginea prezentată poate ieși mai bine în evidență comparativ cu elementele aflate în jurul ei. Această modalitate de design este recomandată pentru un blog, pentru postările interne ale acestuia. Imaginile mari și frumoase sunt elemente convingătoare, care pot facilita conectarea utilizatorului la articol, chiar înainte de a citi titlul acestuia.

Rezumatul sau condensarea conținutului articolului în 150-250 cuvinte

Prin acest rezumat utilizatorul poate afla despre ce este vorba în articol, fără a citi restul conținutului prezentat. Rezumatul trebuie să conțină cuvinte cheie competitive, care aduc trafic pe blog sau pe site-ul web. Majoritatea articolelor este bine să fie de 1500 de cuvinte (pentru că un articol mai mare ar fi cam obositor de citit); acest conținut trebuie să fie prezentat sub forma unui rezumat alcătuit din una sau două fraze, la începutul articolului.

Pentru ca blogul să aibă succes, este indicat să prezentați antete scurte și clare, texte cât mai concise. Lungimea paragrafelor poate fi variabilă, iar titlurile și subtitlurile pot fi îngroșate. În acest fel articolul va fi mai clar, mai ușor de scanat de către cititori.

Tipografia web design – Mărimea fontului potrivit vizitatorilor

Tipografia în web design este deosebit de importantă, pentru că întregul conținut al blogului trebuie să fie lizibil pe toate dispozitivele, acesta să fie ușor de citit și înțeles de vizitatori. Mărimea fontului contează foarte mult la un blog sau la un site web, pentru că are un efect direct asupra utilizatorului. Dacă fontul este mai mic, nu-l va determina pe utilizator să continue să citească conținutul de pe blog.

De regulă, utilizatorii au obiceiul de a scana textul prezentat mai degrabă decât să citească cuvintele unul câte unul. Reducerea fontului este o tendință, iar aceasta nu împiedică utilizatorul să treacă mai rapid peste conținut. Fontul trebuie ales între 17px-21px, iar pentru titluri se ține cont de mai multe aspecte și detalii.

Cu ajutorul unor specialiști în creare site de prezentare puteți avea cea mai bună dimensiune a fontului pentru site sau blog. Cel mai des sunt utilizate dimensiunile de font mai mici, pentru că se dorește ca tot conținutul să fie adăugat într-o pagină.

În prezent, majoritatea blogurilor utilizează distribuirea socială, astfel cititorii pot partaja ușor articolele pe blog. Articolele sunt promovate pe social media și astfel sunt distribuite și citite de mai mulți utilizatori. Accesul social trebuie să fie posibil pe toate dispozitivele – tablete și mobile. Potrivit sondajelor de opinie, aproximativ 85% dintre adulții americani citesc știrile în special pe dispozitivele mobile. De asemenea, ei navighează pe platformele sociale tot pe dispozitivele mobile, prin urmare aceste gadget-uri sunt foarte mult folosite în acest sens.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker