sâmbătă, 19 septembrie 2020

Cum să ai tot timpul o locuință primitoare: 5 trucuri

Atmosfera plăcută și primitoare dintr-un spațiu este tot ceea ce îți trebuie pentru a-l numi acasă. Pentru majoritatea oamenilor, locuința este mai mult decât locul în care trăiesc, în care se simt în siguranță și care răspunde necesităților de bază. Un cămin se diferențiază de o simplă casă prin interiorul său confortabil și plin de personalitate, care te invită să te relaxezi și să zăbovești fiindcă îți aduce un sentiment de sprijin emoțional și mental. Mai exact, o locuință caldă și primitoare trebuie să spună o poveste și să facă oaspeții să se simtă, întotdeauna, bineveniți. Tu simți aceste lucruri cu privire la casa ta? Dacă nu, iată câteva trucuri utile prin care îți poți transforma locuința într-una mai prietenoasă.

Folosește o paletă de culori reconfortantă

Nu este un secret pentru nimeni: culorile pe care le avem în jurul nostru ne influențează starea de spirit și emoțiile. Nuanțele reci – albastru, verde închis ori violet- au rolul de a spori efectul vizual al unei încăperi, însă tonurile calde de maro, roșu și portocaliu sunt mai indicate pentru a crea un spațiu primitor. Dacă nu poți schimba culoarea pereților sau a mobilierului, apelează la mici artificii pentru un interior confortabil: decorațiuni, perne, pături, prosoape, covoare ori lenjerii în culori vibrante. Vor face atmosfera mai primitoare.

Alege o lumină caldă și difuză

Becurile cu neon sunt preferate de multă lume, datorită luminii puternice oferite. Însă, dacă vrei ca spațiul să fie mai confortabil, folosește un astfel de iluminat, cel mult în bucătărie și baie. În restul camerelor optează pentru o lumină în tonuri calde, care să învăluie foarte discret fiecare zonă a casei și să ofere o stare de relaxare. În locurile unde ai nevoie de mai multă lumină, apelează la lămpi de podea, care să influențeze designul într-un mod extrem de plăcut.

Joacă-te cu texturile din casă

Orice spațiu se poate transforma într-unul mult mai cald dacă folosești straturi și texturi moi. Decorează casa cu așternuturi albe creponate, pături croșetate, covoare cu fir lung, perne fine și alte obiecte pufoase. Optează pentru pardoseală și mobilier din lemn pentru că acestea aduc mai multă căldură într-o casă și alege chiar și obiecte decorative din acest material.

Păstrează ordinea și curățenia

Imperfecțiunea este frumoasă, mai ales că nimeni nu-și dorește să se simtă ca la muzeu atunci când intră într-o casă. Totuși, este necesar să ai o locuință impecabil de curată pentru că rezultatul va merită din plin. Achiziționează toate produsele necesare pentru curățenie și soluții dezinfectante la preț avantajos de pe IgienaPHS.ro, ca să-ți fie mult mai simplu să igienizezi spațiul în care locuiești. Ai grijă să nu aliniezi totul perfect și să mai lași pe brațul fotoliului o pătură pufoasă ori, pe măsuță de cafea, o revistă, ca să creezi o atmosferă mai plăcută în casă. Totuși, ține cont să nu ai chiuveta plină cu vase murdare, patul nefăcut sau lucrurile personale, aruncate la întâmplare prin living.

Personalizează fiecare colțișor

Ce face locuința ta să se simtă acasă? În mod sigur, toate acele obiecte de care te leagă amintiri și experiențe. Așadar, pune la vedere fotografii pentru că acestea dau personalitate unui spațiu și vorbesc despre persoanele care locuiesc în casă. Sau, scoate la vedere diplome, trofee, cărți de suflet, suvenire sau obiecte confecționate de cei dragi. Impactul asupra stării de bine va fi uriaș dacă alegi lucruri personale ca decorațiuni în favoarea celor cumpărate, dar care nu-ți inspiră niciun sentiment de relaxare.

 

Acordă atenție tuturor detaliilor, pentru că lucrurile mărunte transformă locuința într-un mediu plăcut, cu o atmosferă foarte primitoare. Chiar dacă te atrag cele mai noi trenduri de design interior, ai grijă ca locuința ta să nu fie lipsită de căldură și personalitate sau să aibă o frumusețe, rece, distantă. Câteva lumânări parfumate și o vază cu flori, într-o cameră curată și aerisită, pot avea un efect mult mai plăcut decât ți-ai putea imagina.

 

loading...
error: Content is protected !!