Politic

Cum s-a transformat la Buzău alianța USR-PMP-FD în „Dreapta ciuntită”

Alianța Dreapta Unită – formată, la nivel național, din Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei – s-ar putea numi la Buzău „Dreapta ciuntită”, după ce întreaga conducere județeană a formațiunii conduse la centru de Ludovic Orban a demisionat în bloc.

Mihai Cristescu, ex-președinte Forța Dreptei

„Conducerea partidului Forța Dreptei – filiala Buzău, alături de președintele ing. Mihai Cristescu și-au prezentat demisia în ședința Biroului Politic Județean din data de 25.03.2024. Direcția actuală a Partidului Forța Dreptei, aruncat într-o alianță făcută cu USR și PMP și pentru alegerire locale comasate din iunie 2024, nu mai corespunde cu viziunea liberală și valorile noastre”, se arată într-un comunicat de presă al demisionarilor.

Despre  ce este vorba? Conform unor surse politice din cele trei formațiuni componente ale Dreptei Unite, supărarea buzoienilor lui Orban se datorează faptului că au fost chemați la negocieri în vederea stabilirii candidaturilor comune după ce reprezentanții USR și PMP își împărțiseră grosul plăcintei, oferindu-le celor de la FD doar câteva fărâmituri, mai precis candidaturi în unitățile administrativ-teritorial în care primele două partide nu au reușit să își facă organizații. De exemplu, candidatura la președinția Consiliului Județean i-ar reveni liderului interimar al organizației județene PMP, Dorin Bădulescu, în timp ce aceea pentru fotoliul de primar de Buzău i-ar reveni liderului interimar al organizației municipale USR, Florin Drăgulin. De asemenea, la Râmnicu Sărat ar urma să se bată pentru fotoliul de primar Florentin Pascu, reciclat de USR după ce a fost exclus – în mod abuziv, ce-i drept – din PMP, de către camarila fostului lider Adrian Mocanu. Mai mult, la Nehoiu, PMP și USR au stabilit să meargă pe mâna controversatului Doru Muzgoci, care conduce o formațiune politică de respirație locală, Alianța pentru Salvarea Buzăului.

Astfel că există șanse ca Dreapta Unită să fie reprezentată la alegerile locale din județul Buzău doar de USR și de PMP, dat fiind că demisionarii din FD și-au strâns catrafusele și au plecat fiecare pe la casele lor, susținând că au nevoie de o pauză consistentă de la viața politică.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker