ActualitateEducație

Cum s-au desfășurat „Zilele Erasmus” la Colegiul Economic

Colegiul Economic Buzău a  celebrat „Zilele Erasmus” organizând o întâlnire în cadrul Clubului Erasmus. Cu această ocazie a fost realizată o prezentare a proiectului Erasmus + „Revolutions of Democracy” desfășurat în perioada 16-25 septembrie anul acesta în Kaunas, Lituania, unde au participat cinci elevi ai Colegiului Economic Buzău – Miruna Mănoiu, Eliza Arsenie, Maria Claudia, Karina Grigore și Rareș Lupașcu -, având ca team leader pe prof. Diana-Mihaela Stancu.

România a participat în acest proiect alături de Croația, Bulgaria, Macedonia de Nord, Cehia și Lituania. Elevii Colegiului Economic au pregătit pentru această întâlnire mai multe materiale foto-video prin care au diseminat activitățile, printre cele mai importante numărându-se crearea de podcasturi pe tema corupției,responsabilitate sociala și active citizenship, organizarea de debateuri împreună cu un profesor de la o universitate renumită din Lituania, participarea la o conferință internatională pe marginea topicului principal despre democrație și drepturile omului, realizarea unui sondaj de opinie în limba engleză cu locuitorii din fosta capitală a Lituaniei. Ca resursă umană importantă în acest proiect  a fost menționat facilitatorul Robinas Mubarikas, student la LCC International University din Lituania originar din Pakistan, fondator și președinte al Asociației Gausus Gyvenimas („Abundant Life”) cu experiență în voluntariat, public speaking și colaborator constant cu asociațiile active din Lituania, printre care și organizatorul proiectului actual Unique Projects, partener vechi al Asociației Hair Redivivus din Buzău.

Unele dintre workshopurile complementare din program apreciate de participanți au fost cele de mindfulness și unul în mod special conceput de Robin, care a conectat mai mulți participanți, care au fost rugați să stea spate în spate, să închidă ochii și să își amintească cel mai fericit moment din viața lor. În final, fiecare a desenat, după descrierea partenerului, acea clipă importantă și au făcut schimb de „opere de artă”, cadouri personalizate ce le vor păstra cu drag ca dovadă a participării la acest proiect.

Informare cu privire la proiectele pe care Colegiul Economic de derulează în prezent

O altă activitate importantă a fost prezentarea pe care cadrele didactice  Vali-Măriuca Budău, Roxana Buie și Camelia Pavel au făcut-o elevilor participanți – în număr foarte mare la aceasta întâlnire, peste 40-,  cu privire la proiectele în derulare la Colegiul Economic Buzău, respectiv „SEED- Sustainability and Citizenship The Education  Challange for the Future” , una din mobilități derulându-se în Grecia, unde coordonatorul proiectului, prof. Poștovei Cătălina, s-a deplasat alături de alte două cadre didactice și cinci  elevi, „ Keep the Forest Alive și Our Green Habits”, la ultimele două elevii optând pentru cele mai potrivite logouri în urma unei competiții din peste 30 de produse realizate de elevii Colegiului.

 12 invitați

La această specială întâlnire au fost și invitați. Este vorba despre  12 participanți din cadrul proiectului „Infopreneur in postpandemic era” al Asociației Hair Redivivus Buzău, coordonat de fondatorul acesteia, Anatoli-Dimitrie Poștovei, și derulat cu participanți din 8 țări în stațiunea balneo-climaterică Sărată Monteoru Buzău. Aceștia au prezentat proiectul și produsele realizate pe echipe, materiale de promovare pentru câteva inedite idei de business bazate pe nevoia de informație ale grupurilor țintă. La proiect au participat și elevi ai Colegiului Economic.

A fost adusă în discuție și problematica ce ține de logistică și organizare cu privire la următoarele mobilități pe care Colegiul le va avea în Romania în lunile noiembrie și aprilie, când unii dintre membrii activi ai clubului s-au oferit să găzduiască participanții pentru o săptămână în mijlocul familiei lor.

Întâlnirea a avut un ecou pozitiv în rând tinerilor înscriși în Clubul Erasmus, în număr mult mai mare decât în anii precedenți (peste 100), lucru care ne onorează si ne bucura foarte mult, dovada ca părinții și elevii noștri înțeleg măsura în care aceste programe europene le diversifică și le îmbunătățesc competentele personale, sociale, lingvistice, profesionale.

Toate propunerile făcute la această întâlnire au fost aprobate de directorul Colegiului, prof. Geta Burducea și de către coordonatorul pentru Programe și Proiecte Internaționale de la nivelul unității, prof. Cătălina Poștovei.

Reuniune la Casa Corpului Didactic

Vineri, 14 octombrie, directorul Colegiului Economic, Geta Burducea și profesoara Vali Măriuca Budău au participat la casa Corpului Didactic alături de  Centrul Europe Direct Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, și reprezentanți a peste 30 de școli din județ la o prezentare de material educaționale RED. Au fost realizate prezentări de reprezentanții a cinci organizații educaționale buzoiene: Colegiul Economic Buzău, Școala „George Emil Palade” Buzău, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Buzău, Liceul Tehnologic Vernești și Școala Gimnazială Măgura.

Totodată a fost lansată invitația către toate școlile din județ de a își prezenta proiectele derulate prin intermediul unui Padlet ce poate fi găsit la această AICI.

Întâlnire cu reprezentanți ai Pestallozzi  Frobel Haus Berlin

Luni, 17 octombrie, „Zilele Erasmus” au continuat cu o întâlnire a profesorilor și elevilor Colegiului Economic Buzău cu două reprezentante a Pestallozzi  Frobel Haus Berlin, partener de lungă durată. Doamnele Esther Borkam și Charlotte  Ostereich au asistat la ore și au participat la o masă rotundă cu elevii și profesorii liceului. Cele două musafire au vizitat și GPP nr .3 și au asistat la diverse activități pe care le-au apreciat foarte mult.

Marți, 18 octombrie  a avut  loc prima întâlnire on line a elevilor și profesorilor participanți la proiectul Erasmus + ” Keep the forest alive for the rest of your life”. Proiectul se derulează în colaborare cu “Geniko Likio Hortiati”, Grecia. Elevii își prezintă școlile partenere și aleg logo-ul proiectului.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker