sâmbătă, 15 august 2020

Cum s-au descurcat buzoienii în sesiunea specială a Evaluării Naționale, dedicată elevilor aflați în izolare la domiciliu

La finalul săptămânii trecute a avut loc afișarea rezultatele au fost afișate  la sesiunea specială a Evaluării Na­ționale, examen susținut de elevi care au fost în izolare la domiciliu când a fost programată testarea ini­țială. La Buzău, au fost așteptați la examen 16 absolvenți de clasa a VIII-a, dar s-au prezentat doar nouă.

Dintre cei nouă buzoieni care au susținut sesiunea specială a Evaluării Na­ționale, doar cinci au obținut medii peste 5. Cea mai mare medie de la sesiunea specială la Buzău a fost 8,85. La examenul de Limba Română toți concurenții au obținut note peste 5, însă matematica le-a dat bătăi de cap în această sesiune specială.

Potrivit calendarului admiterii în licee, în perioada 2 – 8 iulie este programată completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Repartizarea computerizată are loc pe 10 iulie și se face în ordinea des­crescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile candidaților, înscrise în fișa de opțiuni.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media ge­ne­rală la EN VIII (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

loading...
error: Content is protected !!