Politic

Cum s-au adunat trei consilieri județeni liberali ca să nu spună nimic

Întrunire fără miză vineri la sediul organizației județene a Partidului Național Liberal, acolo unde consilierii județeni Ionuț Iuga, Adrian Enescu și Gabriel Alexandrescu au ținut să-i informeze pe buzoieni că activitatea lor în cadrul Consiliului Județean Buzău este una productivă. Aceștia anunțaseră, în urmă cu ceva timp, că se vor întâlni periodic cu presa pentru a-i pune la curent pe buzoieni cu ceea ce au înfăptuit ca membri în Consiliul Județean.

Dacă la prima astfel de întâlnire cu presa consilierii s-au arătat indignați de anumite proiecte promovate de către deliberativul județean, cu precădere cele referitoare la sumele de bani acordate Primăriei Chișinău sau altor raioane din Republica Moldova, de data acesta, nu am avut parte de vreo remarcă notabilă. O liniște care ar putea fi interpretată și din alt punct de vedere: conferința de presă de vineri s-a desfășurat la nici o zi de la anunțul lui Petre Emanoil Neagu, conform căruia va candida pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean, fiind destul de sigur pe șansele sale de reușită.

Astfel, cei trei consilieri au făcut un bilanț al proiectelor de hotărâre pe care le-au susținut de-a lungul timpului, lăudându-și nu doar activitatea proprie, ci și a deliberativului județean în ansamblu. Consilierul județean Ionuț Iuga a subliniat, printre altele, că cel mai important proiect susținut de acesta și de colegii săi se referă la premierea elevilor cu media 10,00 la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat.

„Cred că cel mai important proiect de hotărâre pe care l-am susținut împreună cu colegii mei – și vine și într-o perioadă în care se află în dezbatere Legea Educației -, se referă la premierea acelor elevi cu performanțe deosebite, pe care îi felicităm și noi pe această cale, pe ei, dascălii, părinții. Prin rezultatele obținute ne dau și nouă speranță și credem că educația are viitor și într-un domeniu atât de mediatizat și asupra căruia s-au făcut multe modificări de-a lungul timpului. Iată că la nivelul județului Buzău avem niște performeri care arată că, totuși, acest sistem, cu poticnelile pe care le aduce în discuție media, reușește să aducă performeri și sperăm ca anul viitor să avem posibilitatea de a premia mult mai mulți astfel de performeri la nivel educațional”, a spus Ionuț Iuga.

Ca o completare a spuselor colegului său, consilierul Adrian Enescu a declarat că intenția consilierilor PNL nu este să se opună proiectelor de hotărâre, ci doar să ia atitudine în cazul acelora care li se par a fi în detrimentul buzoienilor. „Poziția noastră în cadrul comisiilor întotdeauna a fost pozitivă și spre binele cetățenilor buzoieni. Niciodată nu am încercat să obturăm proiecte de hotărâre care sunt în folosul cetățenilor din județul Buzău”, a spus Adrian Enescu.

Articole similare