ActualitateEducație

Cum a reușit un liceu să solidarizeze comunitatea buzoiană

Votați Liceul „Moisil” aici

„Solidaritatea nu este o vorbă în vânt”, scrie în online Mihaela Nicolae, un cadru didactic îndrăgit al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care a ales să sprijine prin votul său, dar și prin îndemnul adresat pe rețelele de socializare, elevii și cadrele didactice ale Liceului „Grigore Moisil” aflați într-o competiție cu alte unități de învățământ din țară,  la finele căreia câștigătorii vor beneficia de imprimantă 3D Original Prusa i3 MK3S+ kit, 3 și 2.500 RON pentru achiziționarea de cadouri conform dorințelor câștigătorilor. Elevii de la „Moisil” își doresc foarte mult să câștige această competiție, însă au nevoie de susținerea întregii comunități. Competiția, și odată cu ea și  votarea, a început în a doua parte a lunii noiembrie și  se va încheia în data de 20 decembrie. Până atunci se poate vota zilnic, și unii dintre buzoieni chiar au făcut-o. Trebuie însă susținuți până la capăt. La această oră Liceul „Moisil” a obținut de la buzoieni 28. 237 de voturi, fiind depășiți de echipa din Târgu Jiu, care a strâns 28. 336 voturi.

Dincolo de procesul în sine de votare, cadrul didactic de la „Eminescu” semnalează și lecția pentru toți buzoienii, nu numai pentru elevi,  pe care o oferă această competiție.

„Două lecții importante învățăm toți din competiția în care Liceul Teoretic <Grigore Moisil> Buzău luptă, <neasemuita luptă>, pentru un proiect.

  1. Că poți alege dacă faci sau nu un bine, e la un click (bine, mai multe, că se poate vota de pe diverse dispozitive) distanță alegerea asta morală; sigur, la nevoie se cunoaște omul; mai e ceva: un bine făcut cuiva care nu-ți poate întoarce gestul, asta chiar e frumos.
  2. Tenacitatea. În fiecare zi, o iei de la capăt. Noi ne-am alăturat la un moment dat, ei au fost aproape singuri un timp, și n-au renunțat.

Azi a fost de recuperat, ni s-au alăturat mulți, au fost aproape 5. 000 de voturi. O să pun link în comentarii. Mâine o luăm de la capăt, mai sunt 7 zile. Solidaritatea nu e o vorbă în vânt”, a notat pe pagina sa profesoara de limba română Mihaela Nicolae.

Reamintim că elevi ai Liceului  „Grigore C. Moisil” participă, sub îndrumarea profesorilor ingineri pe domeniul electric,  Daniela Macadon și Ion Sevastian, la o competiție cu alte 24 licee din țară.

Este vorba despre competiția NOARK. Câștigătorii se vor desemna în urma unui proces de votare online. Procesul de votare se va realiza pe pagina: https://noark-schools.com/ro/voteaza-pentru-cel-mai-bun-proiect/.  Cei care vor să fie alături de liceul „Grigore C. Moisil”, singurul liceu buzoian  înscris în această competiție, poate vota în fiecare zi, până pe 20 decembrie.

În această competiție, elevii liceului buzoian își prezintă abilitatea de a crea orice aplicație funcțională folosind cel puțin 50% din produsele primite în pachetul de concurs și de a filma un video în care descrie funcționalitatea aplicației.

Elevii Liceului buzoian au avut sarcina de a realiza un  banc didactic ce cuprinde trei instalații electrice de joasă tensiune, după cum urmează: o instalație electrică  220v/50hz pentru locuințe cu două circuite pentru priză, un circuit pentru iluminat și un circuit pentru sonerie,  o altă  instalație de pornire / oprire pentru un motor trifazic și o instalație de comandă temporizată cu aplicabilitate în instalațiile de automatizare. Realizările elevilor de la „Moisil” au fost filmate de Dorian Cherciu, elev la clasa de Productie Media a unității de învățământ. Astfel, în acest proiect  s-au îmbinat două dintre calificarile importante ale liceului buzoian .

 

Articole similare