Politic

Cum a ratat USR-PLUS Rm. Sărat ocazia să dea partidului un contracandidat pentru Barna, Cioloș și Darău

Exoticul râmnicean Fă­nel Necula, fost membru al Partidului Libertății, Uni­tății și Solidarității, migrat după excludere la Uniunea Salvați România, a trimis la București, vinerea trecută, documentele pentru a candida, la Convenția Națională a USR-PLUS din 2 octombrie, la funcția de preșe­dinte al partidului. Numai că acesta nu a depus toate documentele necesare până la termenul limită, drept pentru care candidatura sa nu a fost validată de Comitetul Politic, a cărui reuniune a avut loc sâm­bătă. Mai mult chiar, Necula a trimis documen­tele la București vinerea trecută, după ce, cu o zi înainte, fusese exclus din nou din partid, de această dată de ramura useristă râmni­ceană. Reamintim că Fănel Necula a încercat să candideze și împotriva lui Dacian Cioloș la Congresul PLUS, dar și pentru func­ția de președinte al organizației județene USR-PLUS; cu ambele ocazii, s-a lovit de aceeași problemă: nu a depus setul complet de documente în timp util.

Astfel că, pentru funcția de președinte al USR-PLUS se vor bate pe 2 octombrie Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău, cei trei candidați susținând și cele trei liste pentru Biroul Național.

Lista lui Dan Barna este formată doar din membri USR și pe ea se regă­sesc miniștri, primari, parlamentari, lideri ai unor filiale importante sau vectori de imagine. Lista are 31 de membri și a fost publicată de ministrul Cristian Ghi­nea, care candidează în echipa colegului său din guvern. De partea cealaltă, pe lista lui Dacian Cioloș candidează Anca Dragu, Vlad Voiculescu, europarlamentarii Dragoș Pîslaru și Alin Mituță sau miniștrii PLUS din Guvern, Ioana Mihăilă și Ciprian Teleman. Pe lista ,,Grupului de la Brașov” alcătuită de Irineu Darău se regăsesc membrii și de la USR, și de la PLUS, printre care Allen Coliban, primarul din Brașov, Cătălin Teniță, apropiat de Dacian Cioloș, europarlamentarul Nicu Ștefănuță sau deputatul Mihai Polițeanu.

Poezii pentru Barna și Armand

Pagina de Facebook a lui Fănel Necula mustește de texte în versuri pe care le dedică oamenilor politici ai momentului, din partidul din care tocmai a fost exclus sau din celelalte formațiuni.

,,Bravo! Domnul Dan Barna, / Acum că se apropie iarna, / Se pare cumva că ți-ai luat seama, / Și nu vrei să o dai în bar-na, / Cu factura colosală pe care o vor încasa, / Toți cei care te-au votat, / Ca să ajungi un mic împărat, / Și să-ți fie foarte greu oche­larii de pe jos la ridicat! / Chiar dacă ești plin de energie de la al tău ficat!”, este ,,comentariul Fănel Necula la postarea Dan Barna despre coaliția de la guvernare”, datat 27 august.

,,Da doamna Clotilde, chiar așa, / Cum crezi dumneata că s-ar face dife­rența, / Între Sectorul unu și restul lumii, / Dacă nu prin banii, / Ce se învârt, se aruncă sau se cheltuie, / Sigur fără limite, căci Sectorul unu / Este cel mai cel, / adică aici cu adevărat se trage cu TUNU”, este ,,postare de Fănel Necula la comentariul lui Clotilde Armand despre cheltuielile cu colectarea deșeurilor în Sectorul unu”.

Vopseaua din urnă

Reamintim că Fănel Necula este și autorul singurului incident notabil care s-a produs în timpul votului pentru funcția de președinte al organizației județene a USR-PLUS. Acesta, care își anunțase intenția de a candida la președinția acestei structuri politice, a profitat de lipsa de vigilență a celor care trebuiau să asigure siguranța votului și a îndesat în urnă o sticlă cu vopsea galbenă, care s-a vărsat pe buletinele de vot. Ulterior, și-a semnalat gestul pe Facebook, în stilul caracteristic: ,,Câteva cuvinte despre democrație și partide și alte câteva informații, adică ceva folositor, / Despre niște perso­naje care populează aceste partide, dar care nu res­pectă documentele care guvernează partidele și fac doar ce vor și când vor, / Ca orice dictator care este încrezut în sine și sfidează orice opinie, adică sfidează pe oricine, / Și nu respectă nimic și pe nimeni, ei fiind buricul pămăntului, adică locul de unde un miros greu, înnecăcios vine. / Și în deschidere vă prezint o mică întâmplare, / Care a avut loc în secția de votare. / Adică la Buzău cu ceva zile în urmă, / Au avut loc alegeri generale de preșe­dinte, birou, la USR-PLUS etc, / Și surpriză mare!, / Când să scoată din urnă buletinele, / Acestea erau vopsite galben intens, / Și parcă aveau și ceva miros, / Și asta de la o sticlă cu lapte, / Din greșeală sau oboseală, / Scăpată în cutia care colecta buletinele de vot, / Care acum arătau și miroseau a ceva stricat, Adică minciuna, hoția, trădarea și alte tare, toate acestea specifice celor care au folosit urna, / Au luat ființă, adică s-au întruchipat / În ceva galben și mirositor / Adică eticheta lipită pentru totdeuna de frunțile lor / Dar persoanele de față având mulți ani experiență în munca și manipularea unor astfel de materiale, / Au continuat activitatea, bazându-se pe experiența vastă, în mulți ani de zile acumulată, / Au numărat și contabilizat tot ce au găsit în urnă chiar în galben intens colorat, / Și spre bucuria dezlănțuită a spectatorilor, roșii în obraz și mirosind din greu a bere/ A fost scos din urnă în graba cea mai mare, un mare rahat, / Care a fost strîns în brațe și chiar pupat de întreaga audiență după care s-a cântat, / S-a cîntat și au strigat cu voce înaltă, toți împreună cum că ei ar fi rahatul cel mai mare, / Pe care Județul Buzău la ofertă acum îl are”.

Articole similare