Monden

Cum preparăm acasă cel mai bun crispy de pui

Numeroși sunt cei care încearcă să obțînă acasă cel mai bun crispy de pui, ceea ce americanii numesc „crispy strips”. De obicei, rețetele celebrelor preparate oferite de fast-food-uri sunt ținute în mare secret, deoarece se află sub protecția unor licențe internaționale. Există, însă, suficiente alternative care se apropie destul de mult de rețeta originală.

Pentru a obține acasă cel mai bun crispy de pui ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 linguri de făînă;

– 1 linguriță de praf de usturoi;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– 2 albușuri de ou, ușor bătute;

– 1 cană și jumătate de fulgi de porumb, puțîn zdrobiți;

– 1 jumătate de linguriță de sare;

– 2 lingurițe de piper;

– 1 jumătate de piept de pui, tăiat fâșii, ținut în prealabil în lapte timp de 30 de minute.

Mai apoi se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius și se combină, într-un vas, primele 5 ingrediente menționate mai sus, amestecându-se cu ajutorul unui tel. Albușurile se pun într-un vas diferit și se bat ușor cu o furculiță. Se așază, apoi, într-un vas fulgii de porumb zdrobiți. Se lucrează pe rând, fâșie cu fâșie. Se tăvălesc fășiile de pui prin făînă, se scufundă mai apoi în albusul de ou și, la final, se tăvălesc în fulgii de porumb.

Se alege o tavă pentru cuptor pe care se așază o foaie de copt care se unge cu unt. Se așază fiecare fâșie de piept de pui trecută prin cele trei operații amintite mai sus (se trece fiecare în parte prin amestecul de făînă, albusul de ou și fulgii de porumb). Se pun la copt la cuptor, timp de 10 minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius. Se recomandă că acest crispy de pui astfel obținut să se servească cu maioneză sau diferite sosuri.

Există o alternativă la această rețeta pe care o puteți găși și online. Pentru a pregăti cele mai bune bucăți de piept de pui în crusta ai nevoie de aproximativ 2 kilograme de piept de pui porționat în prealabil în fâșii. Mai ai nevoie de 500 de mililitri de smântână, 2 ouă, 1 jumătate de cană de biscuiți sărați (pot fi Salatini și se vor fărâmiță), 700g de făînă, 1 jumătate de cană de fulgi de ovăz (faramitati asemeni biscuiților), 1 lingură de piper măcinat, 4 linguri de cajun spice, 1 linguriță de cimbru, 1 linguriță de boia dulce sau iute, în funcție de preferințele fiecăruia, 1 jumătate de linguriță de usturoi sub formă de pudra și 1 linguriță de mălai.

Se bat cele 2 ouă cu smântână. Se amestecă fășiile de piept de pui cu smântână și cu ouăle într-un bol, se acoperă apoi bolul și se lasă la frigider timp de minim o ora. Se amestecă, în paralel, făînă, biscuiții, piperul, cimbrul, fulgii de ovăz, boiaua, cajunul, mălaiul și usturoiul și se formează un amestec uscat.

Într-o tigaie, se încinge uleilul la 175 grade Celsius. Se scot bucățile de piept de pui din marinadă și se dau prin amestecul uscat, după care se pun la prăjit. Vei obține astfel un crispy de pui pur și simplu delicios.

 

 

Articole similare

error: Continut protejat!!