Sănătate

Cum pot fi vizitați pacienții la Spitalul Județean după ridicarea restricțiilor Covid

Restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 au fost ridicate de săptă­mâna trecută, motiv pentru care vizitele aparținătorilor la Spitalul Județean de Urgență s-au reluat. Astfel, cei care, au o rudă internată  aici pot intra în salon să stea de vorbă cu persoanele internate, așa cum se întâmpla și înainte de pandemie. Reamintim că pe perioada stării de alertă, generată de pandemia de Covid-19, vizitele în uni­tățile medicale au fost permise cu anumite condiții, pentru a evita răspândirea virusului.

Acum, buzoienii au voie să intre din nou în spital, dar trebuie să respecte anumite reguli: intervalul orar de vizite și să poarte echipamentul de protecție.

,,Începând cu data de 9 martie 2022, programul de vizite în Spitalul Județean de Urgență Buzău s-a modificat astfel: pacienții pot fi vizitați în intervalul orar 09.00 – 10.00, 14.00 – 16.00. Numărul maxim de vizitatori admiși la un pacient este de o persoană la vizită. Pot fi vizitați maxim doi pacienți din același salon, în același timp. În secția Tera­pie Intensivă este permisă vizitarea pacienților în stare critică, terminală, cu aprobarea medicului curant ATI, care va stabili intervalul orar de vizită. Se interzice vizitarea pacienților de către persoa­nele care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase, respectiv COVID-19, viroză respiratorie, boală eruptivă. La intrarea în secție, vizitatorii vor avea mască chirurgicală proprie și echipament de protecție asigurat de spital, halat de unică folosință și botoși, iar în secția Terapie Intensivă și bonetă. Se vor folosi circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

De asemenea, vizitatorii nu au voie să îi determine pe pacienți să iasă din incinta spitalului și nu au voie să se așeze pe patul pacientului sau să își pună lucrurile personale pe patul acestuia, cu atât mai puțin să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, echipamente sau aparatură medicală.  Mai mult, cei care vin în vizită la un pacient internat în SJU Buzău nu au voie să atingă recipientele inscripționate cu pictogramă de risc biologic și trebuie să  respecte indicațiile medicului curant cu privire la alimentele permise în funcție de specificul afecțiunii și al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicate. Vizitatorii vor respecta indicațiile asistentei de salon cu privire la modul de depozitare al alimentelor aduse de acasă și la alimentele pe care nu au voie să le aducă. De exemplu, nu au voie să  aducă în spital alimente ușor perisabile (ouă, lapte de casă). Vizitatorii trebuie să respecte indicațiile personalului medico-sanitar privitoare la măsurile aplicate în situații epidemiologice deosebite (carantină, etc).

Conducerea unității medicale a luat aceste măsuri în contexul în care medicii atrag atenția că noul coronavirus nu a dispărut, așa cum nu au  dispărut nici cazurile de infectare, chiar dacă nu­mărul lor a scăzut.

Articole similare