ActualitateCultură

Cum a intrat trupa de teatru „3.14” a Hasdeului în rețeaua neoficială de educație împotriva abuzurilor și violenței

Trupa „3.14” va juca piesa „BRAINSTORM” pe 26 noiembrie, la București, la „unteatru”. „Se întâmplă  în cadrul <Zilelor inarelationship>.  Sunteți bineveniți, desigur, nu doar la piesă (care e seara), ci și la talk-urile din ziua de sâmbătă (sau din ambele zile)”, a anunțat profesorul Dănuț Solcan .

Danuț Solcan

Piesa hasdeienilor a fost jucată cu casa închisă la Festivalul teatrului tânăr și pe scena Teatrului „George Ciprian”, și a avut premier ape scena Festivalului de teatru tânăr „Ideo ideis” din vara aceasta, când sub bagheta magică a profesorului Dănuț Solcan,  15 adolescenți și-au creat propriile personaje.

Cei 15 hasdeieni  sunt Andreea Marcu, Andrei Citrea, Anca Toader, Sabin Popa, Alexia Moise, Bianca Toader, Ruxandra Meșterelu, Maia Răduță, Izabela Scarlat, Vlad Galeș, Alexandra Hanganu, Mario State, Iris Balotă, Sara Oncioiu și Adelina Ghica. Ei au răspuns  prin rolurile pe care le-au interpretat într-un mod cât se poate de personal, la întrebări pe care și le pun adulții, fie că vorbim despre părinți, fie că vorbim despre profesori: Ce se întâmplă în creierul adolescenților? Ce îi motivează pe aceștia să-și asume riscuri exagerate ? De ce pun așa de mare preț pe relațiile de prietenie la această vârstă, chiar dacă uneori acestea devin toxice? Care sunt factorii declanșatori care fac, de multe ori, dintr-un copil înțelegător un adolescent dificil? De ce suferă tinerii de boli care nu ar trebui să-și facă apariția la vârsta lor, cum ar fi depresia sau dependența?

Prin această participare, hasdeienii au intrat în rețeaua neoficială de educație împotriva abuzurilor și violenței. Organizatorii evenimentului „Zilele inarelationship” au anunțat că își doresc ca prin acesta să contribuie „la deschiderea unor discuții despre multiplele forme de abuz la care sunt expuși tinerii și soluțiile sau resursele pe care le propun mai multe organizații din societatea civilă, ca răspuns la nevoile identificate în lucrul cu tinerii”. Evenimentul are loc pe 25 și 26 noiembrie (vineri și sâmbătă) și este dedicat tinerilor, părinților, profesorilor, terapeuților, autorităților publice, presei și organizațiilor care activează în interesul tinerilor și al prevenției abuzurilor.

Mai multe AICI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker