ActualitateCultură

Cum a fost sărbătorit scriitorul Stelian Grigore la vârsta de 84 de ani

Primarul Constantin Toma, fiu al comunității Țintești, alături de foștii săi profesori

Scriitorul Stelian Grigore a împlinit frumoasa vârstă de 84 de ani. El este de foarte mulți ani, mai exact încă de la apariția publicației, directorul „Caietelor de la Țintești”, o revistă unică la nivel național, cu o înaltă ținută culturală.

„Suntem Caietele de la Țintești. Cu cel mai mare profesor de limba și literatura română la granița copertelor, domnul Stelian Grigore, o statuie în viață”, anunța în septembrie 2015, regretatul scriitor Marin Ifrim, la debutul acestei reviste. Implicarea scriitorului Stelian Grigore în realizarea acestui proiect cultural valoros pentru buzoieni și pentru români în general, este remarcată și de primarul Constantin Toma  care notează pe pagina sa: „O mențiune specială pentru domnul Stelian Grigore este și faptul că a inițiat și conduce de mulți ani o revistă de cultură și educație, unică la nivel național, ,,Caietele de la Țintești”, al cărui senior editor este fostul ministru, domnul Teodor Baconschi”.

Primarul Constantin Toma, fiu al comunității Țintești, l-a vizitat pe Stelian Grigore de ziua lui, care a fost de fapt o zi de sărbătoare și pentru comunitate având  în vedere că scriitorul este în primul rând cadru didactic și prin mâna lui au trecut multe generații.

„Sâmbătă 12 noiembrie, am participat în comuna natală Țintești, la o sărbătoare emoționantă, fostul meu profesor de limba română și directorul Școlii Generale din Țintești, domnul Stelian Grigore, a împlinit 84 de ani.

Emoția a fost cu atât mai mare cu cât soția dumnealui este doamna Ioana Grigore, iubita mea învățătoare din clasele I – IV, care pe 21 noiembrie va împlini și dumneaei aceeași vârstă minunată de 84 de ani.

Și eu și o întreagă generație din Țintești, datorăm enorm acestei familii care ne-a dat mai multă educație decât ne puteau da familiile noastre. Educația și bunul simț câștigate la Țintești au ajutat mulți consăteni să ajungă profesori, ingineri, doctori, ofițeri, tehnicieni, muncitori de înaltă calificare sau să ocupe diferite funcții importante la diferite nivele ale economiei și statului”, ne împărtășește pe pagina sa de socializare în câteva rânduri primarul Constantin Toma despre emoția reîntâlnirii cu Stelian Grigore, cu soția sa Ioana Grigore, care i-a fost învățătoare.

Pentru tot ceea ce au făcut pentru comunitate și pentru ceea ce sunt , priumarul Constantin Toma le-a transmis urările sale: „La mulți ani cu multă sănătate acestor oameni minunați, Ioana și Stelian Grigore care ne-au ghidat primii pași în viață și ne-au primit în casa lor, cu ochii în lacrimi!”

Sărbătoarea a fost a întregii comunități și pentru asta s-au implicat și autoritățile locale.

„Mai mulți foști elevi, Aurel Stoica, actualul primar din Țintești, Ștefan Stanciu, Nicu Beganu, Costel Manea, au avut această frumoasă inițiativă, împreună cu cei doi copii și familiei, Grigore – Relu și Elena, de a sărbători această neprețuită familie.

Le mulțumesc din suflet! ”, scrie primarul Constantin Toma.

La sărbătoarea creată în jurul acestei personalități buzoiene, Stelian Grigore, s-au alăturat alți buzoieni, scriitori, oameni de spirit și cultură. Îi amintim aici pe părintele Mihail Milea și pe directorul Bibliotecii Județene, Sorin Burlacu.

Prezența acestor oaspeți ai comunității din Țintești a fost remarcată și de  primarul Constantin Toma care a notat : „Și ce putea să fie mai frumos decât prezența la acest eveniment și a părintelui din sat, Jenică Palade, a părintelui Mihai Milea și a directorului Bibliotecii Județene, Sorin Burlacu și a multor foști elevi și foști colegi ai familiei Grigore”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare