Cultură

Cum fac buzoienii „Haz la sfârșit de pandemie”

Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns  la ediția a XXIII-a, ediție la care se va face  „Haz la sfârșit de pandemie”. Directorul festivalului, Mihai Sălcuțan, ne informează că eveniimentul cultural va avea loc în perioada 6-8 mai și se va realiza printr-o colaborare a Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău cu Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim”, al umoriştilor buzoieni.

Va fi și de data aceasta un spectacol de gală pentru public, pentru că este un eveniment așteptat cu mult interes în fiecare an. El va avea loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean, sâmbătă 7 mai, începând cu ora 17.00, sub logoul „Haz la sfârșit de pandemie”, intrarea fiind liberă. Așa cum ne-au obișnuit organizatorii la edițiile anterioare, și de data aceasta va fi amenajat un stand de carte de epigramă și de literatură umoristică, în foaierul sălii, iar autorii vor oferi autografe, începând cu ora 16.00.

 „Pe scenă va urca elita epigramiștilor de pe întreg cuprinsul țării și din Republica Moldova, urmând a fi prezentate perle de umor expuse în monturi de bijuterii literare şi a fi încrucişate <spadele> în tradiţionalul duel. Invitaţi de vază ai acestei ediții sunt: acad. Mihai Cimpoi, preşedintele de onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, acad. Valeriu Matei, ex-directorul Institutului Cultural Român <Mihai Eminescu”> din Chișinău, George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România. Vor fi anunţați şi premiați câştigătorii Concursului Naţional de Epigramă cu temele <De ochii lumii>, <Cu dus și întors> și <Epitaf pentru Benone Sinulescu>, precum și cei ai Concursului de carte umoristică apărută în anii 2021-2022”, transmite directorul festivalului, Mihai Sălcuțan.

Prezentatoarea spectacolului, Daniela Matache, va oferi și momentele muzicale. Recitalul susținut de Nicola va încheia manifestarea.

Printre surprizele pregătite de organizatori se numără tombola la care participă toți spectatorii, 23 dintre ei urmând  a primi cărți de epigramă.

Sunt invitaţi să participe la festival toți cei care doresc să facă haz la sfârșit de pandemie, care nutresc convingerea că oamenii au nevoie de zâmbet în fiecare zi, cu alte cuvinte de sănătate spirituală adăugată celei trupeşti. „Un bătrân dicton ne îndeamnă să râdem întrucât este benefic sănătății. Umorul este o terapie sigură!”, mai spune directorul festivalului buzoian de epigramă, Mihai Sălcuțan.

Articole similare