ActualitateCultură

Cum este promovat Buzăul în inima Europei

60 de tineri și cadre didactice din Buzău ne reprezintă la Luxembourg, în cadrul proiectului „Tineri buzoieni, ambasadori în capitale europene”, un proiect inițiat de Centrul Cultural Francofon alături de Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. El  este organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Asociația Happy Kids for Happy Life și este co-finanțat de Primăria Buzău și de Consiliul Județean Buzău.

La Școala Europeană Luxembourg II grupul de buzoieni a organizat în cadrul proiectului o expoziție de patrimoniu românesc și un concert de muzică românească și internațională.

Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău, școală-ambasador a Parlamentului European și  Centrul Județean de Cultură de Cultură și Artă Buzău, au realizat o expoziție de patrimoniu românesc și de costume populare din diferite zone geografice românești, pentru care au făcut și o frumoasă prezentare.

Corul „Happy Kids for a Happy Life” din România a  fost invitat, de asemenea, să participe la acest eveniment și a susținut un extraordinar concert, dând dovadă de experiență internațională deosebită, pe care a dobândit-o participând la multe festivaluri internaționale, cât și la cea mai recentă ediție a concursului Românii au talent.

MariaMonalisa Plesea

„Purtând cu mândrie ia, ne-am bucurat enorm de toate cântecele prezentate de Grupul Happy Kids, expoziția de patrimoniu cultural, pregătită de elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”,  Buzău și expoziția de costume populare ale d-nei Amalia Papazisu.

Prezența Excelenței Sale, dna Livia Rusu, ambasadoare României în Luxemburg,  ne-a onorat și mai mult!

Mulțumesc mult pentru colaborare Centrului Cultural Al Marghiloman Buzău, Primăriei Buzău și Consiliului Județean Buzău!”, sunt gândurile pe care prof. dr. Maria Monalisa Pleșea, președinte al Centrului Cultural Francofon Buzău, le împărtășește cu cei care doresc să afle cum a  fost sărbătorită Ziua Iei, precum și Ziua Sânzienelor-Drăgaica, la Luxembourg. De altfel, prezența tinerilor buzoieni la Luxemburg este legată de dorința pe care o au de a cunoaște valorile europene, pentru a descoperi valori culturale, sociale, educaționale în inima Europei, dar și de a promova Buzăul și România în cadrul primei părți a proiectului „Academia Francofonă de Vară”.

Articole similare