Administrație

Cum a demonstrat DNA că „dosarul Transilvaniei” a fost un fâs

Mult zgomot pentru nimic în cazul scandalului privind proiectul din fondurilor europene ce vizează reabilitarea a trei mari artere din municipiu, bulevardele Unirii și Industriei, precum și strada Transilvaniei. Primarul Constantin Toma a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că dosarul „Transilvaniei”, strada de la care a pornit toată nebunia, a fost clasat de către DNA Ploiești, iar lucrările de reabilitare în desfășurare vor merge mai departe.

Primarul Toma le-a mulțumit tuturor buzoienilor care au crezut în nevinovăția lui și spune că nu are de gând să se oprească aici, ci va începe, la rândul său, demersurile pentru a demasca „nefericitul” din spatele acestei plângeri, pentru a-l acuza de denunț calomnios.

„Faptele nu există în materialitatea lor”

Fapta în cauză era cercetată in rem de către DNA Ploiești, fără a indica o persoană anume, acuzația planând asupra municipalității buzoiene. În documentul trimis de către DNA municipalității buzoiene, se arată că incriminarea inițială a privit „folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete”, cu trimitere către pistele pentru bicicliști de pe strada Transilvaniei, despre care s-a spus că figurau în proiect, deși nu era adevărat.

De asemenea, printre alte acuzații formulate a mai fost și aceea că „autoritatea publică locală (…) ar fi emis o autorizație de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei, fără a fi obținut toate avizele necesare, mai exact, un aviz eliberat de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău – Serviciul Poliției Rutiere”, cu referire la linia continuă trasată de muncitorii de la Strabag de-a lungul străzii, fără a mai aștepta și avizul final al IPJ.

Lucrurile s-au soluționat destul de repede, iar Primăria Buzău a furnizat toate documentele necesare pentru ca ancheta să fie finalizată cât mai repede, dat fiind că firma Strabag, cea care se ocupă de reabilitări, era dispusă să mai lucreze din banii proprii doar până la sfârșitul lunii iunie. Constantin Toma a mers personal la DNA Ploiești la începutul lunii, pentru a discuta cu procurorul responsabil de investigarea cazului și pentru a-l ruga să pună lucrurile în mișcare cât mai repede, dat fiind că aproape întreg orașul este un mare șantier, iar blocarea lucrărilor în acest stadiu ar reprezenta un chin pentru buzoieni.

„Spovedania” de la DNA, după cum a numit-o Constantin Toma, a fost una benefică, se pare, iar vineri primarul Buzăului a făcut anunțul că dosarul a fost clasat. Acesta a prezentat și decizia oficială a DNA Ploiești, în care scrie clar că „mijloacele de probă administrate au infirmat, contrar susținerilor din actul de sesizare, împrejurarea potrivit căreia autorizația de construire în discuție ori documentele suport în baza cărora aceasta a fost emisă, reprezintă înscrisuri cu caracter fals, inexact sau incomplet”. Astfel, DNA Ploiești a dispus „clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunilor (…) întrucât faptele nu există în materialitatea lor”.

Mai mult, în OPINIA de luni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker