miercuri, 27 mai 2020

Cum au ajuns primarul şi vicele din Cochirleanca, colegi de partid şi cumetri, să se bată în Primărie

Primăria Cochirleanca a fost, marţi, scena unei bătăi în toată regula. Protagonişti au fost chiar cei doi aleşi de la vârful instituţiei – primarul şi viceprimarul comunei – care, deşi sunt rude prin alianţă dar şi colegi de partid, au ales să-şi rezolve problemele personale în public, în faţa angajaţilor instituţiei. Spiritele s-au încins atât, demult întrucăt un funcţionar al instituţiei a apelat 112 şi a cerut intervenţia Poliţiei.

Poliţiştii din Ziduri au ajuns imediat la sediul Primăriei şi i-au potolit pe cei doi aleşi locali. Ulterior, atât viceprimarul, care ar fi ieşit cel mai şifonat din altercaţie, dar şi primarul, au depus plângere penală unul împotriva celuilalt, iar acum oamenii legii urmează să stabilească situaţia de fapt.

Totul s-a întâmplat dimineaţă, în biroul viceprimarului Putinică. Acesta a confirmat pentru Şansa news.ro că a fost victima unei agresiuni în biroul său şi pe holul Primăriei, la tot ce s-a întâmplat fiind, potrivit lui Putinică, şi martori. ,,A sărit cu picioarele pe mine, a dat cu pumnul şi m-a dat jos. S-a întâmplat în birou şi pe holul Primăriei. Sunt şi martori. Mă doare într-o parte, după ce dau declaraţia la Poliţie o să mă duc la spital să văd ce am”, a declarat pentru Şansa news.ro viceprimarul comunei Cochirleanca, Marius Putinică. În schimb, primarul a negat că ar fi fost protagonistul unei altercaţii: ,,Nu s-a întâmplat nimic.  O fi sunat altcineva la 112 şi s-a dat viceprimarul. Nu s-a întâmplat nici un incident. Doamne ajută!”. Reprezentanţii IPJ Buzău au confirmat însă că primarul Stancu a făcut reclamaţie acuzându-şi colegul de lovire, iar Putinică a depus plângere pentru lovire şi amenin­ţare.

Viceprimarul Marius Putinică a apelat dimineaţă 112,  o ambulanţă a ajuns a faţa locului, dar a refuzat să fie transportat la spital. Ulterior s-a prezentat la Urgenţă pentru investigaţii medicale de specialitate. Acesta prezenta leziuni la nivelul extremităţii cefalice, potrivit şefului UPU, medicul Adrian Zoican.

Scandalul ar fi pornit de la faptul că viceprimarul Marius Putinică are de gând să candideze la alegerile locale de anul viitor, şi ar avea şi susţinerea PNL în detrimentul actualului primar Nicolae Stancu.

Cei doi sunt membri PNL dar şi cumetri, însă relaţiile dintre ei s-ar fi răcit după ce Putinică şi-ar fi exprimat intenţia de a candida anul viitor pentru funcţia ocupată de Stancu. Din acest motiv, la nivel local s-ar fi luat decizia schimbării viceprimarului, şedinţa Consiliu Local de demitere urmând să aibă loc vineri.

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţio­nal Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, a condamnat modul de manifestare a celor doi aleşi locali liberali şi a făcut apel la conciliere.

,,Am aflat despre existenţa unui incident în Primăria Cochirleanca. ştiu că este o mai veche animozitate între primar şi viceprimar, dar asta nu înseamnă că nu se poate purta un dialog civilizat şi argumentat.

Nu sunt de acord cu niciun fel de violenţă verbală, cu  atât mai puţin fizică, şi sper să înţelegem că doar un dialog poate rezolva această ­pro­blemă, nicidecum forţa.

Este regretabil că se întâmplă asemenea gesturi, sper să ajungă la o înţelegere rezonabilă”, a declarat deputatul PNL Cristinel Romanescu.

loading...
error: Content is protected !!