Economic

Cum alegi pesticidele potrivite culturii tale si de unde le poti achizitiona

Pentru a se dezvolta armonios, plantele au nevoie de cele mai bune conditii. Printre factorii care contribuie la cresterea sanatoasa a plantelor se numara: calitatea soiului cultivat, calitatea solului si nu in ultimul rand, protectiei oferite. Astfel, pesticidele joaca un rol important deoarece combat bolile ce pot compromite plantele si impiedica dezvoltarea daunatorilor.

In magazinul online agrinin.ro gasesti o gama variata de pesticide la preturi avantajoase si mai mult decat atat, beneficiezi de o echipa specializata, pregatita sa iti ofere cele mai bune sfaturi pentru a face cele mai potrivite achiziii.

Ce sunt pesticidele si cat de eficiente sunt pentru protejarea plantelor

Pesticidele sunt folosite pentru tratarea culturilor impotriva daunatorilor. Ele reprezinta un ametec de substante, cu rol in distrugerea sau alungarea daunatorilor. Pot fi sintetice, derivate din produse naturale sau chiar microorganisme, bacterii, ce actioneaza eficient pentru a inlatura in mod natural daunatorii.

Cele mai utilizate formule de pesticide sunt cele aplicate pe plante pentru a le proteja. Termenul ”pesticide” include: fungicide, insecticide, erbicide, regulatori de crestere, moluscocide, etc.

Daunatorii ce pot fi combatuti cu ajutorul pesticidelor sunt: Insectele, buruienile, agenti patogeni ai plantelor, microbi, nematocide, moluste.

Pentru a avea un grad ridicat de eficienta, iar daunatorii sa nu dezvolte rezistenta la aceste substante, este obligatoriu ca ele sa fie folosite doar conform recomandarilor producatorilor. De asemenea, pentru a te asigura ca alegi pesticidele potrivite, este esential sa identifici cu atentie dauntorii, astfel incat sa alege solutia potrivita care sa actioneze impotriva lui.

Pesticidele sunt impartite in doua categorii:

  • Pesticide de contact – cele care se aplica pe planta si sunt absorbite pe suprafata corpului extern sau tesutul plantelor expuse;
  • Pesticide sistemice – cele care patrund in interiorul plantei, acolo unde actioneaza daunatorul vizat.

In functie de tipul pesticidelor, acestea pot actiona de la cateva zile, pana la cateva luni. Spre deosebire de cele de contact care pot fi eliminate in urma ploii, cele sistemice au o perioada mult mai mare de actiune. Pesticidele moderne sunt special concepute pentru a fi cat mai putin daunatoare plantelor, omului, dar si mediului inconjurator.

De ce sa achizitionezi pesticide din magazinul online agrinin.ro

In magazinul online agrinin.ro gasesti o gama variata de pesticide la cel mai bun raport calitate-pret https://www.agrinin.ro/pesticide .

Pentru ca intotdeauna calitatea este cea care primeaza, ai posibilitatea de a achizitiona produse de ultima generatie din domeniu, de la cei mai importanti si cunoscuti producatori internationali. Consultantii magazinului online iti stau la dispozitie si sunt intotdeauna pregatiti sa iti ofere sprijinul necesar pentru achizitionarea pesticidelor potrivite culturii tale.

 

 

Articole similare