marți, 07 iulie 2020

Cum alegi încălțăminte de vară de calitate – 4 sfaturi utile

Alegerea unei perechi de încălțăminte potrivită pentru sezonul cald poate fi un demers mai dificil decât pare la prima vedere, pentru că trebuie să ții cont de faptul că vara este un anotimp cu vreme schimbătoare. Astfel, dacă îți vei alege o încălțăminte lejeră și extrem de ușoară, cum ar fi o pereche de sandale, ai putea avea surpriza să nu o poți folosi prea des, dacă vara va fi una ploioasă și cu vreme mai mohorâtă.

Ideal este să îți alegi mai multe tipuri de încălțăminte de vară, atât pentru oraș cât și pentru vacanțele pe care le plănuiești, însă trebuie să pui mare accent pe calitate. În cele ce urmează îți prezentăm cele mai importante detalii la care să fii atent pentru a fi sigur că ai făcut alegerea cea mai bună.

Probează întotdeauna modelele cu talpă plată

Multe modele de încălțăminte de vară nu au toc, fiind prevăzute cu o talpă plată, pentru a fi astfel mai comode și mai ușor de purtat. Este vorba în special de sandale, balerini și espadrile, care se numără printre modelele cel mai populare pe timpul verii. Cum spuneam, aceste încălțări sunt ușoare și comode, însă dacă nu sunt adaptate conformației piciorului pot provoca probleme serioase în timp.

De aceea, de fiecare dată când vrei să alegi un astfel de model, examinează cu mare atenție talpa, pentru a te asigura că aceasta se potrivește cu forma piciorului tău. Probează încălțămintea și fă câțiva pași prin magazin, iar dacă simți un disconfort la mers, orientează-te către o altă pereche. Purtarea timp îndelungat a unor încălțări cu talpă plată neadaptată conformației piciorului duce la apariția unor afecțiuni degenerative, care se agravează în timp.

Importanța posturii corecte în timpul mersului

Trebuie să te asiguri și de faptul că încălțămintea pe care vrei să o cumperi îți conferă o postură corectă în timpul mersului. Dacă această postură este viciată, piciorul va fi suprasolicitat în timpul mersului, iar un prim efect negativ va fi oboseala, urmată apoi de durere la nivelul picioarelor. Poți simți acest lucru chiar în momentul în care probezi o pereche nouă de încălțăminte, iar cel mai mic semn de disconfort înseamnă că modelul respectiv are o problemă. Purtând mult timp o încălțăminte care îți conferă o postură viciată, în zona suprasolicitată se vor forma acumulări de calciu, care duc la apariția unor formațiuni dureroase, îndeosebi la nivelul călcâiului.

Alege măsura potrivită pentru piciorul tău

Deseori se întâmplă să îți placă foarte mult un model de încălțăminte, dar din magazin să lipsească exact cel care este pe mărimea ta. Tentația este să îți alegi o pereche cu un număr sau chiar două mai mare, însă acest lucru îți va provoca neplăceri pe parcurs. Purtarea unor pantofi prea mari te determină să tensionezi suplimentar mușchii atunci când pășești, pentru ca aceștia să nu-ți iasă din picioare, iar asta duce la apariția durerii. În plus, ești mai expus riscului de a te împiedica sau de a-ți pierde mai ușor echilibrul.

Nici pantofii prea mici nu sunt recomandați, pentru că aceștia sunt foarte strânși pe picior, îngreunând circulația periferică și provocând bătături dureroase.

Modelele din piele sau material textil, cele mai indicate

Este indicat ca încălțămintea de vară, indiferent de model, să fie confecționată din materiale naturale, care sunt respirabile și permit o bună aerisire a piciorului.

Cele mai des utilizate materiale naturale sunt pielea și materialele textile, de aceea îți recomandăm să îți cumperi încălțăminte din această gamă. Materialele sintetice au în componență produși chimici, care, sub acțiunea temperaturilor înalte, interacționează cu pielea picioarelor.

Printre cele mai apreciate produse de încălțăminte de vară se numără și cele care poartă marca producătorului polonez CCC, atât datorită calității lor, cât și prețurilor accesibile pentru toate buzunarele.

loading...
error: Content is protected !!