Economic

Cum alegem ce inaltime are trebui sa aiba un picior de scaun si un picior masa HORECA

Pentru a crea un restaurant confortabil si functional, detalii precum inaltimea standard a scaunului de restaurant si distanta dintre scaun si bar nu trebuie trecute niciodata cu vederea.   Inaltimea scaunului unui scaun de restaurant ar trebui sa fie de 45 cm pentru o utilizare adecvata cu mesele de la inaltimea mesei. Inaltimea totala a scaunului va depinde de stil si design.

O regula generala buna este sa permiteti 60 de cm pentru fiecare persoana de la masa pentru servire rapida, restaurante ocazionale sau cu mese obisnuite. Pentru acele spatii, recomandam cel putin 76 cm pentru fiecare persoana. De asemenea, si picioarele de masa sunt importante, fiind in strasna legatura cu picioarele de scaune. Pe domicilio.ro se gaseste usor dimensiunea potrivita a unui picior masa HORECA!

Scaunele pentru mese comerciale ar trebui sa aiba intotdeauna o latime de minim 40 cm. Majoritatea scaunelor noastre au o latime de 40-45 cm pentru confort, suport si rezistenta maxim.

Pentru un spatiu optim pentru picioare, lasati 25-76 cm intre scaunul vostru si partea de jos a mesei. Puteti specifica inaltimea mesei (76cm), inaltimea tejghelei (36cm) sau inaltimea barului (42cm). Acest lucru este foarte important de stiut atunci cand specificati daca doritin scaune de bar sau scaune noi.

Cand alegeti scaune de restaurant, scaune de bar si alte tipuri de scaune, cautati urmatoarele inaltimi de scaun:

-Inaltimea scaunului: 17cm – 45cm;

-Inaltimea scaunului de contra: 23cm – 60cm;

-Inaltimea scaunului de bar: 29cm – 76cm;

-Inaltimea mesei: 29cm – 76cm;

-Inaltimea mesei blatului: 36 cm;

-Inaltimea mesei de bar sau pub: 42 cm.

Aranjarea locurilor in restaurantul  este la fel de importanta ca si mancarea si bauturile. O aranjare confortabila a scaunelor va spori experienta generala a clientilor vostri, in timp ce un aranjament slab va fi daunator pentru afaceri.

Primul lucru pe care il realizeaza un aranjament de scaune convenabil este confortul si satisfactia generala. Faciliteaza accesul mesenilor la mancare, astfel incat sa poata manca fara a se forta. De asemenea, se adreseaza interactiunilor sociale, mentinand in acelasi timp spatiul personal, atunci cand doi sau mai multi meseni mananca la o masa.

Un client multumit nu are de ce sa nu se intoarca, asa ca loialitatea sta si in asemenea detalii. De asemenea, este posibil ca cei mai fericiti clienti ai vostri sa recomande prietenilor si asociatilor sa vina la restaurantul vostru. Restaurantul vostru isi va face o reputatie pozitiva in oras si pe site-uri importante de recenzii. Daca promovati un mediu confortabil, puteti obtine clienti noi si va bucurati de afaceri de succes, care va vor fi piatra de temelie pentru dezvoltarea ulterioara.

Consecintele unui aranjament slab al scaunelor sunt la fel de semnificative. Nu va satisface nevoile de confort ale clientilor  vostri. In consecinta, clientii  vor pleca cu o impresie negativa despre restaurantul vostru – poate chiar distragand atentia de la cat de buna este mancarea! Aceasta reputatie proasta se va raspandi si va va afecta perspectivele de a atrage si de a pastra alti clienti.

Care este concluzia? Un aranjament confortabil al scaunelor si a mesei este buna pentru afaceri, in timp ce unul slab va diminua perspectivele de crestere ale brandului in viitor. Poate insemna diferenta dintre pierderea si pastrarea clientilor, asa ca nu ar trebui luata totul usurinta.

Scaunele si mesele de restaurant au diferite dimensiuni si inaltimi. Cu toate acestea, desi nu exista o singura inaltime standard a mesei de restaurant, exista un raport standard de inaltime scaun/masa.

Distanta dintre inaltimile mesei si scaunului ar trebui sa varieze intre 18 cm si 32 cm. Aceasta inseamna ca, daca inaltimea mesei de restaurant este de 70 de cm, atunci inaltimea scaunului ar trebui sa fie intre 25 si 47 cm. Dimensiunile golurilor trebuie ajustate pentru a se potrivi cu modificarile in marimea si inaltimea mesei sau scaunelor.

Inaltimea standard pentru mese este de 76 de cm. Aceasta inaltime a mesei se potriveste cu inaltimea medie a majoritatii oamenilor si faciliteaza confortul. Cu toate acestea, dimensiunile medii variaza de la 71 de cm la standardul de 76 de cm pentru a compensa diferentele de inaltime si preferinte ale patronilor.

Inaltimea scaunelor voastre de restaurant ar trebui sa fie compatibila cu inaltimile meselor, asa cum am mentionat. Inaltimea standard pentru scaune pentru a merge cu mesele si cabinele este de 45 cm, ceea ce este recomandat pentru inaltimea medie a mesei. Dimensiunea medie, pe de alta parte, este de 43 cm pana la 50 cm. Inaltimea standard a mesei de restaurant pentru a se aseza la tejghea este de 36 de cm, in timp ce media variaza intre 34 de cm si 39 de cm. Mesele de bar, in schimb, au o inaltime recomandata mai mare de 106 cm, iar inaltimea medie variaza intre 100 si 108 cm.

Inaltimea standard pentru scaunele de bar este de 76 cm, in timp ce cea pentru scaunele cabinei este de 66  cm, ceea ce lasa un spatiu de cel putin 25 cm intre scaun si masa. Dimensiunile medii variaza cu aproximativ trei cm pentru a se potrivi cu diferite inaltimi.

Aranjarea locurilor in restaurant ar trebui sa tina cont de toti cei care va intra pe usa, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale. Conformitatea si accesibilitatea se refera la inaltime si la distanta. Multi proprietari de restaurante cred ca tot ce este nevoie este un simbol international al accesibilitatii.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker