sâmbătă, 30 mai 2020

Cum a scăpat de închisoare autorul accidentului în care angajatul unei firme de pază a murit carbonizat în 2017

Autorul unui cumplit accident rutier, soldat,  în septembrie 2017, cu moartea unui agent de pază care mergea către serviciu, nu va face vreo zi de închisoare.

Judecătorii au soluționat pe fond dosarul deschis pentru ucidere din culpă după șapte luni de cercetare judecătorească și au decis ca șoferul vinovat de producerea evenimentului rutier să presteze 80 de ore de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei C.A. Rosetti sau la Primăria Gălbinași și nu să execute în regim de detenție o condamnare pentru fapta sa. Vârsta înaintată, 65 de ani, și faptul că nu are un trecut infracțional a făcut ca magistrații de la Judecătoria Buzău să fie indulgenți în cazul său, dispunând condamnare de 3 ani cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 4 ani. Instanța a dispus însă ca firma de asigurări la care șoferul vinovat avea polița RCA să plătească despăgubiri către familia victimei de peste 800.000 lei, dar și o rentă lunară de aproape 300 lei pentru cei doi copii ai victimei.

Amintim că pe 11 septembrie 2017, un bărbat de 39 de ani, angajat al firmei de pază Lex Protect, a murit carbonizat după ce mașina în care se afla a fost lovită din spate de un alt autoturism-, al cărui șofer nu a păstrat distanța regulamentară-, proiectată pe contrasens și lovită de o autocisternă ce se deplasa din sens opus.

Bărbatul se deplasa dinspre Buzău spre Verguleasa și urma să intre în serviciu. La o intersecție a oprit pentru a vira la stânga, însă șoferul unui autoturism Opel, un bărbat de 63 de ani din CA Rosetti, nu a observat la timp manevra, iar mașina în care se afla agentul de pază a fost lovită și aruncată pe contrasens unde a fost izbită de o autocisternă aparținând unui abator de păsări din zonă. În urma impactului mașina în care se afla agentul de pază, o Dacia Logan, a luat foc, iar bărbatul a rămas încarcerat și a murit carbonizat.

În urma accidentului două persoane au fost rănite. Este vorba despre șoferul autoturismului Opel și un pieton aflat pe marginea șoselei.

Pe tot parcursul procesului penal, șoferul de 65 de ani nu a recunoscut săvârșirea faptei, precizând că nu are nicio culpă în producerea acesteia, deoarece autoturismul condus de victimă a fost lovit de camionul Iveco, care venea din față, în timp ce autoturismul victimei se afla în depășirea sa.

Instanța nu a putut reține apărarea inculpatului atât timp cât ea a fost contrazisă, atât de declarația conducătorul autoutilitarei marca Iveco, implicată în evenimentul rutier, dar și de urmele existente la locul accidentului și interpretate de expertiza tehnică  judiciară  în specialitatea dinamica accidentelor de ­tra­fic rutier terestru.

loading...
error: Content is protected !!