duminică, 17 ianuarie 2021

Cum a fost dovedit criminalul de la Tăbărăști cu ajutorul Google Maps

Autorul crimei de la Tăbărăști din vara anului trecut este al doilea buzoian condamnat, în ultimii ani, la detenție pe viață, după Eugen Galeș, cunoscut și ca ,,Omul pădurii”, criminalul în serie care a ucis din plăcere. Ca și Galeș, criminalul de la Tăbărăști a dat de lucru anchetatorilor care, în final, după o anchetă ca la carte, au pus pe masa judecătorilor un rechizitoriu de necontestat.

Reamintim că, în vara anului trecut, Constantin Dumitru, zis ,,Pepelea”, a luat viața unui femei cu afecțiuni psihice pentru a-i fura banii. Cercetările în acest caz s-au concretizat cu reținerea și, ulterior, arestarea lui preventivă în luna februarie a acestui an, după șapte luni de la comiterea faptei. 186 de lei este suma confiscată de la autorul crimei și pentru care a fost omorâtă Aurica Anghel printr-o lovitură cu o bucată de fier beton și strangulată cu propriul ba­tic.

Pe 21 februarie 2020, autorul crimei de la Tăbărăști a fost arestat preventiv. Era vorba des­pre un apropiat al concubinului femeii găsită moartă pe câmp. Constantin Dumitru, de 50 de ani, este un individ recidivist, condamnat în trecut pentru omor, pe care l-a săvârșit tot pentru a acoperi un furt, și recent ieșit din pușcărie, unde ispășise o condamnare pentru tâlhă­rie. A fost arestat pe 22 fe­bruarie pentru omor calificat și tâlhărie, în urma anchetei și a cercetărilor criminalistice efectuate de specialiștii din IPJ Buzău.

Aurica Anghel, o femeie diagnosticată cu retard psihic, a dispărut pe 17 iunie 2019. Pe 20 iunie, fratele femeii a anunțat autoritățile. Cauza a fost înregistrată ca dispariție, efectuându-se cercetări în acest sens până în data de 17 iulie 2019, când cadavrul femeii a fost identificat în extravilanul satului Tăbărăști, într-o cultură de viță de vie, în stare de putrefacție, sub o grămadă de corzi uscate de viță de vie și crengi, fiind acoperit cu două huse de scaune auto.

Ulterior, s-a stabilit că victima a fost strangulată și lovită cu un obiect dur. După câteva luni de anchetă, cu ajutorul came­relor de supraveghere din localitate și al serviciului Google Maps, anchetatorii au stabilit traseul individului pe care îl considerau suspect încă de la începutul cercetărilor. Potrivit sentinței instanței, bazată pe rechizitoriul cu care Constantin Dumitru a fost trimis în judecată, traseul din ziua crimei și următoarele zile a fost reconstituit aproape minut cu minut, inclusiv inte­rac­țiunea sa cu victima și deplasarea către locul unde femeia avea să-și găsească sfârșitul pentru nici 200 lei, pe care ucigașul i-a luat din cei aproape 400 pe care femeia îi avea asupra sa în ziua respectivă, dar a fost identificat și obiectul ­me­talic cu care femeia a fost ucisă.

Ce le-a spus criminalul judecătorilor  

Cercetările în cel mai complicat caz de omor din ultimii ani de la Buzău au durat șapte luni, în tot acest timp fiind așteptate rezultatele expertizelor efectuate în dosar.

Femeia a fost găsită moartă în luna iulie la marginea localității Tăbă­răști. Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avasată de descompunere, acope­rit cu frunze și crengi, a fost găsit la marginea satului Tăbărăști, iar două zile mai târziu a venit și confirmarea că trupul neînsuflețit aparține femeii dată dispărută, moartea acesteia fiind una violentă.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat și tâlhărie.

Aurica Anghel a fost văzută pentru ultima dată în seara zilei de 17 iunie. Ea trăia în concubinaj cu Ma­ri­an Comănici, un bărbat din satul Tăbărăști. Ma­rtorii spun că au văzut-o pe Aurica Anghel pe drum în seara zilei de 17 iunie, dar de atunci femeia a dispărut. Zile în șir, echipaje de poliție și jandarmerie, sprijinite de angajați ai Primăriei Gălbinași, au căutat-o pe femeie și chiar ar fi trecut pe lângă cadavru. Din februarie, de când a fost arestat, și până la termenul din 17 noiembrie, Constantin Dumitru a negat permanent că ar fi ucis-o pe Aurica Anghel.

La termenul din 17 noiembrie, individul a solicitat instanței să i se ia declarație, întrucât recunoaște faptele. „La acest termen vreau să dau declarație pentru că vreau să spun că eu am omorât-o pe A. A. Am lovit victima cu bucata aceea de metal pe care am ascuns-o în pantaloni, după care i-am luat 186 lei. Vreau să spun că am strâns-o de gât cu un batic. Bucata aceea de fier nu am mai luat-o cu mine, a rămas acolo. Vreau să fiu judecat la acest termen, să nu se mai amâne pentru că nu mai suport stresul, fiind bolnav și de TBC. Am tri­mis domnului avocat o scrisoare în care am arătat pe larg cum s-au petrecut faptele și vreau ca instanța să ia act de conținutul acesteia. Îmi pare rău, cred că am avut o criză de ceva, nu știu ce s-a întâmplat”, este declarația ucigașului, potrivit sentinței. În scrisoarea depusă de apărător însă, criminalul arată că nu își amintește cum s-a întâmplat, s-a tre­zit „numărând banii”.

loading...
error: Content is protected !!