Politic

Cum a digitalizat buzoianca Cristina Arghir sectorul condus de cumnatul Negoiță: nu te poți programa on-line să plătești o taxă

„Azi mă dusei să înscriu hârbul de mașină la Taxe Sector 3. Am cumpărat, bre, o mașină veche rău. O boleșniță. Doamne, iartă-mă! M-a pus dracul. Mi s-a pus pata pe mașină. cOVID-ul ăsta m-a pus. de la frustări mi se trage. La taxe sector 3 nu te poți programa. Du-te-n mătabă și stai la coadă. Ce friiiiiiiig trăsăi, neamule. Ce groaznic fu (…) Aici am eu o filosofie. și io suflu ACUM în ureche Păcăliciului de Negoiță. Lui Robert. că frati-su nu mai e, a falimentat cu îndârjire Dinamo. Robert s-a lăudat că a digitalizat sectorul 3. pardon, Universul. A dat atât de multă reclamă pe televiziuni că începeai să și crezi. sper că el nu crede. că să meargă teoria mea că-i Păcălici. Era vezi, tu, Campanie electorală. Niște vorbe umflate”, scrie jurnalistul Eugen Istodor în articolul ,,Robert Negoiță. The Păcălici of the digităl univers”, publicat de HotNews în rubrica ,,Perspektivă”. (Citește AICI textul integral)

Situația respectivă nu este deloc surprinzătoare atât timp cât firma care trebuia să se ocupe de digitalizarea Sectorului 3, SC Internet și Tehnologie S3 SRL, este, practic, o jucărie de familie a primarului Robert Negoiță, o firmă condusă de la 1 septembrie 2017 de fosta cumnată a acestuia, buzoianca Cristina Arghir. Aceasta este, de la data respectivă președintele Consiliului de Administrație al Internet și Tehnologie S3, poziție din care, conform ultimei sale declarații de avere, a încasat, sub formă de indemnizație, nu mai puțin de 303.381 lei într-un an, adică 25.282 lei lunar. Sau circa 5.600 euro pe lună.

De la croitorie, la Internet și Tehnologie

„În anul 2010, Cristina Arghir era studentă la Academia de Studii Economice și tocmai își dăduse demisia de la compania de telefonie mobilă unde se ocupa de relația cu clienții. Avea 23 de ani și se hotărâse să înceapă prima afacere pe cont propriu: un atelier de croitorie. Sediul îl stabilise chiar la parterul hotelului RIN, deținut de iubitul surorii sale de 18 ani, Sorina. Bărbatul se numea Robert Negoiță și avea atunci 37 de ani, fiind deputat PSD de Teleorman. În câteva luni, Cristina Arghir are o ascensiune profesională fulgerătoare: croitoria rămâne un fel de hobby, iar ea e angajată în departamentul de marketing al trustului de presă Ring Media Group. Pentru scurtă vreme, ajunge să fie chiar managerul întregului RIN Grand Hotel, căci Robert Negoiță, mecena din această poveste, avea și atunci grijă de oamenii săi”, scrie Recorder. În următorii ani, Cristina Arghir profită de toate beneficiile pe care i le oferă proximitatea primarului Sectorului 3: deși firma sa de croitorie nu are mai mult de doi angajați, ajunge să creeze rochii pentru persoane importante din noul anturaj. Fosta sportivă Gabriela Szabo, cântăreața de muzică ușoară Nico și chiar Gabriela Firea îi poartă rochiile cu semnătura SOW Atelier.

Între timp, Robert Negoiță ajunge primarul Sectorului 3, se desparte de sora Cristinei Arghir, dar rămâne în relații cordiale cu familia acesteia. În 2017, Cristina Arghir ajunge, de la croitorie, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație la firma Internet și Tehnologie S3, compania proaspăt înființată de Consiliul Local al Sectorului 3. Lucrase până atunci doar sub supravegherea cumnatului său. Nu are nicio experiență în domeniul IT, însă are și acum recomandarea aceluiași filantrop de familie. La audierile din Consiliul Local își cosmetizează puțin trecutul și se pune într-o lumină bună insistând pe experiența sa din domeniul confecțiilor textile: „Am lucrat o perioadă în marketing, după care am preluat activitatea unui SRL, încă de la înființare. Acum, dacă astăzi voi fi votată, sper să reușesc să fac o treabă bună și cu această societate”. Numai că firma încheie anul 2017 pe pierdere: peste 140.000 de lei. Banii cheltuiți au ajuns în deplasări de afaceri și cursuri de formare profesională. Iar experiența de la conducerea micului SRL n-o ajută nici în prima jumătate a anului 2018:  până în iunie, cumulează datorii de peste 450.000 de lei.

„Firma se remarcă însă pentru salariile imense ale angajaților și pentru faptul că funcționează aproape exclusiv prin contracte din bani publici. Practic, banii vin de la primărie ori de la instituții din subordinea primăriei. Dacă primarul nu dă, firma nu are. Așa că Robert Negoiță intervine: în august 2018 îi atribuie firmei, fără licitație, un contract de 43,7 de milioane de lei pentru a monta camere video în Sectorul 3 în scopul <creșterii siguranței și prevenirii criminalității>. Potrivit Hotărârii de Consiliu, de achiziții se va ocupa chiar Cristina Arghir. Firma mai încheie contracte cu școlile și liceele din sector, pentru administrarea site-urilor și mai pune camere video pe clădirile Primăriei. În noiembrie, însă, prin bunăvoința primarului Robert Negoiță, firma Internet și Tehnologie S3 mai prinde un contract important: 11 milioane de lei pentru documentația de avizare ISU a 98 de clădiri aflate în administrarea Consiliului Local. Contractul, atribuit tot fără licitație, e un cadou nesperat pentru firmă, care, potrivit actului constitutiv, are ca domeniu principal de activitate <servicii în tehnologia informației>. Cu acest contract, firma administrată de Cristina Arghir închide anul 2018 cu un profit de peste 2,1 milioane lei. Pentru performanța de a primi contracte cu dedicație, Robert Negoiță decide că trebuie să-și premieze fosta cumnată. Pe 19 decembrie 2018, într-o singură ședință de Consiliu Local, primarul îi majorează salariul fostei sale cumnate cu 50% și, în plus, îi acordă acesteia și un bonus”, mai scrie Recorder.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker