duminică, 07 martie 2021

Cum a ajuns USR Buzău să susțină ca șef de instituție un membru PNL

Organizația Județeană a Uniunii Salvați România ar putea deveni un exemplu național de bune practici în ceea ce privește relația din coaliția de la guvernare, susținând pentru o funcție de conducere pe plan local un membru al Partidului Națio­nal Liberal! Despre ce este vorba?

În aceste zile, în care conducătorii de la centru ai coaliției PNL-USR/PLUS-UDMR discută despre ­pro­bleme precum organizarea de concursuri în deconcentrate și în sistemul de sănătate, ­despre buget și, mai la urmă, despre numirea prefecților, în teritoriu se împart la greu funcții în… deconcentrate. Conducătorii politici locali nu-și mai văd capul de liste cu protejați politici sau cu inși susținuți de sponsorii din campaniile electorale de anul trecut, pe care îi rotesc pe la șefia diverselor instituții din teritoriu, în funcție de cum evoluează negocierile cu liderii celelalte partide.

La Buzău, de exemplu, se pare că respectivele negocieri se află într-un punct mort, ambele tabere așteptând ca acestea să fie relansate abia în momentul în care se va decide ce partid va numi prefectul. Reamintim că la Buzău cele mai mari șanse să ocupe întâiul fotoliu de la Casa Albă le are preotul râmnicean Viorel Holban, dacă funcția va reveni Partidului Național Liberal, sau proprietarul de sală de fitness Gabriel Ștefan Ionică, în cazul în care aceasta va fi adjudecată de Alianța USR-PLUS.

Cu toate acestea, sunt cel puțin două funcții la care organizația județeană a Uniunii Salvați România ține cu tot ­dinadinsul, spun surse din interiorul USR Buzău. Este vorba de funcția de director al Direcției Județene a Finanțelor Publice, pe care ar putea-o ocupa Gheorghe Vlase, cel mai probabil ca independent susținut de USR, și cea de comisar-șef al Gărzii de Mediu Buzău. Surpriza mare, spun sursele noastre din interiorul organizației, este că persoana susținută de useriștii buzoieni este actualul deținător al funcției, Carmen Ichim. Care, după plecarea din PRO România, a fost angrenată în campania electorală a candidatului PNL Claudia Benchescu, ocupanta celei de-a doua poziții pe lista pentru Camera Deputaților a liberalilor buzoieni. Aceleași surse spun că Ichim ar fi și devenit membru al Partidului Național Liberal, înscriindu-se în organizația județeană Ilfov.

Aceleași surse spun că, în paralel, ea ar fi negociat, prin interpuși, și cu liderul USR Buzău, Petrică Cîrstea, sprijinul a 20 de organizații PRO România din județ pentru Uniunea Salvați România, mai precis pentru candidatul Emanuel Ungureanu.

Președintele USR Buzău, Petrică Cîrstea, ne-a spus că a auzit și asemenea zvonuri prin oraș, însă nicio negociere nu este bătută în cuie până la numirea prefecților.

loading...
error: Content is protected !!