Actualitate

Cultură de canabis depistată într-o comună din Buzău

Tribunalul Braşov a dispus, marţi, arestarea preventivă a doi inculpaţi care au fost reţinuţi de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au depistat în cadrul cercetărilor o cultură indoor de canabis dezvoltată în Glodeanu Siliștea.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluţie, precum şi instalaţia necesară întreţinerii culturii au fost ridicate în aceeaşi zi, pe parcursul percheziţiei domiciliare efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi faptul că a deţinut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis şi fragmente de plantă (drog de risc), descoperite şi ridicate pe parcursul acţiunii, atât de la adresa din judeţul Buzău, cât şi de la o adresă din municipiul Bucureşti.

În cursul zilei de marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker