marți, 24 noiembrie 2020

Cu cartea la Apele Române

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la sediul din Buzău al Administrației Ba­zinale de Apă Buzău – Ialomița, un eveniment cultural inedit. După o carieră de 35 de ani în această instituție și la cinci ani de la ieșirea la pensie, poetul Nicolai Tăicuțu a ținut să fie din nou prezent în mijlocul colegilor pentru a le oferi în dar cea mai nouă apariție editorială: antologia de versuri „Câmpia ca sentiment”.

Această antologie a apă­rut în cadrul proiectului „Scriitori de azi” al Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat și include în ea o selecție de poeme, tematica fiind câm­pia, din cele 16 volume de versuri publicate de Nicolai Tăicuțu în douăzeci de ani.

A fost o întâlnire plăcută, emoționantă, cu foștii colegi în care s-au respectat mă­surile generate de pandemie. Au ținut să-l cu­noască pe Nicolae Tăicuțu și alți angajați care au sosit în instituție după ieșirea sa la pensie. Am „furat” una din dedicațiile scrise pe o carte: „A nu se uita că jumătate din anii mei de-acum (70) i-am trăit, faptic și spiritual, la <Apele Române>. Și mult timp <am luptat> împreună la lim­pezirea lor. Mulțumesc lui Dumnezeu!”.

loading...
error: Content is protected !!