Sport

CSM Rm. Sărat scrie istorie în sportul nostru național

Echipa de senioare, campioană națională la oină în sală

Râmnicu Sărat a devenit, practic, noua capitală a sportului național al României! Secția de oină, reînființată în primăvară, a ajuns la un număr impresionant de titluri și medalii, atât la fete, cât și la băieți, la toate categoriile de vârstă, iar de sâmbătă palmaresul este și mai bogat! La prima participare într-o astfel de competiție, la Galați, echipa de senioare a clubului a devenit campioană națională la oină în sală, o performanță cu atât mai remarcabilă cu cât antrenorul Cosmin Bălan se bazează doar pe junioare, dar și pentru că râmnicencele au depășit echipe de mare tradiție, precum Progresul Băilești și Dacia Mioveni.

Rezultate CSM Rm. Sărat

 • Dacia Mioveni – CSM Rm. Sărat 2-0
 • Progresul Băilești – CSM Rm. Sărat 2-4
 • CSM Rm. Sărat – Avântul Frasin 4-0

Clasament:

 1. CSM RM. SĂRAT 7 p.
 2. Progresul Băilești 7 p.
 3. Dacia Mioveni 6 p.
 4. Avântul Frasin 4 p.

Lot CSM RM. SĂRAT: Elena Predescu, Maria Damian, Roxana Cîrîc, Alexandra Cîrîc, Valentina Gavrilă, Ștefania Tudorache, Sorina Moise, Ștefania Radu, Carmen Mircea, Silvia Drăghici, Daria Calomfir, Andreea  Răducu. Antrenor: Cosmin Bălan

Cosmin Bălan: ,,Am încheiat un an senzațional!”

Dincolo de munca și pasiunea sportivilor, de sprijinul autorităților locale și al sponsorilor, proiectul n-ar fi existat fără ,,nebunia” profesorului Cosmin Bălan! Pentru Cosmin, recentul titlu național al fetelor de la Galați este cel de-al patrulea din carieră, după cel din vară, de la Cumpăna și după cele din 2008, de la ambele categorii de vârstă, Juniori 1 și Juniori 2. Un an 2008 în care Bălan are trecut în palmaresul personal și un titlu de campion național la fotbal O.N.S.Ș., cu echipa Școlii Gimnaziale din Râmnicelu. Tot la fotbal, în 2010 și 2011, Bălan are două titluri de vicecampion național la O.N.S.Ș, pentru ca, în 2016, să mai bifeze o performanță similară și la oină! ,,Am început în mai anul acesta un proiect nou la CSM Rm. Sărat, am redeschis, după mult timp, secția de oină și, spre marea mea satisfacție, mă bucur că am fost atât de inspirat. Am reușit un sezon de excepție, cu rezultate foarte bune. Acum, după acest nou titlu, vă mulțumesc din suflet,  fetele mele, pentru mine mereu ați fost campioane, vă iubesc pe toate la fel, împreună suntem o familie mare, aceea a oinei, sportul național al Româ­niei. CSM Rm. Sărat a demonstrat că oina duce tradiția mai departe, am reușit să o reintroduc în circuit după aproape un secol! Sunt fericit că am încheiat un an senzațional, medalii pe banda rulantă, medalii de aur, argint și bronz la toate categoriile de vârstă, atât la băieți, cât și la fete, în câteva luni. Mă bucur că am dus clubul CSM Rm. Sărat pe treapta cea mai înaltă a oinei în României! Vreau să mulțumesc domnului primar Sorin Cîrjan, domnului director al clubului, Gheorghe Lăpuște, domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Felix Rache și sponsorilor noștri Villas Recaș, Campus TV, Tam, Restaurantul Carul cu Flori, Restaurantul Casa Veche și, în special, familiei Holban care ne-a pus la dispoziție cea mai cochetă bază de antrenament din orașul nostru, Bella Italia!”, a declarat, pentru OPINIA, Cosmin Bălan.

2021, an de poveste

 • Campionatul ­Națio­nal de Oină în sală – Senioare: Locul 1, campioană națională
 • Campionatul ­Națio­nal de Oină – Juniori 1: Locul 1, campioană ­națio­nală
 • Campionatul Național de Oină – Juniori 2: Locul 2, vicecampioană națională
 • Campionatul Național de Oină – Junioare 1: Locul 2, vicecampioană națională
 • Campionatul Național de Oină pe plajă – Juniori 1: Locul 2, vicecampioană națională
 • Campionatul Național de Oină pe plajă – Juniori 2: Locul 3
 • Campionatul Național de Oină – Junioare 2: Locul 3
 • Campionatul Național de Oină pe plajă senioare – Locul 2, vicecampioană națională
 • Campionatul Național de Oină senioare: Locul 3
 • Cupa României de Oină Senioare: Locul 3
 • Campionatul Național de Oină în sală – Juniori 1: Locul 3
 • Campionatul Național de Oină în sală – Junioare 1: Locul 3
 • Cupa Federației – senioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare