Actualitate

Crucea Roșie lansează grupul online deeducație stomatologică „DINȚI și părinți”

Programul Școlar Colgate, și la Buzău

Crucea Roșie din România, în parteneriat cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România, lansează pe Facebook „DINȚI și părinți”, un grup de educație stomatologică pentru copii cu zâmbete sănătoase. Proiectul face parte din Programul Școlar Colgate „Bright Smiles, Bright Future”, iar materialele puse la dispoziție sunt gratuite.

Orice părinte care vrea să afle mai multe informații despre sănătatea orală a întregii familii – cum se face corect periajul dinților, cât de important este ca periuța de dinți să fie schimbată la fiecare trei luni, cum ajută folosirea aței și a apei dentare și de ce vizita la medicul stomatolog poate preveni toate complicațiile -, se poate înscrie în acest grup. Aici sunt postate periodic materiale utile despre sănătatea dinților copiilor cu nevoi speciale. În România sunt aproximativ 70.000 de copii cu dizabilități, iar existența acestui grup le va fi de mare ajutor.

Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada martie-iunie, în clasele a 300.000 de copii din 13 județe: Timiș, Sălaj, Gorj, Vâlcea, Mureș, Brașov, Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași și ­Vaslui. Lecțiile de sănătate stomatologică sunt ținute de voluntarii Crucii Roșii Române, care îi vor învăța pe copii cum să se spele corect pe dinți, să își schimbe periodic periuța de dinți, ce înseamnă un stil de viață echilibrat și cum pot înlocui dulciurile nesănătoase care le pot face carii, dar și că vizita la medicul stomatolog este importantă.  Copiii și părinții vor primi din partea Colgate România produse pentru îngrijirea dinților, un pliant cu sfaturi și un calendar în care să bifeze dimineața și seara când s-au spălat pe dinți împreună.

Parteneriatul cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România este foarte important pentru program, motiv pentru care acesta a continuat și pe perioada pandemiei, în mediul online.

28 de ani de Program Școlar Colgate

Programul Școlar Colgate s-a lansat în anul 1993. De atunci, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au învățat cum să aibă o dantură sănătoasă. Derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 28-a ediție.

Afecțiunile dinților au devenit o problemă serioasă la nivel mondial. Aproape toți adulții și 60-90 la sută dintre copiii din întreaga lume suferă de probleme dentare, spune Organizația Mondială a Sănătății. La noi în țară, doar 26 la sută din populația generală merge la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Cei mai mulți români ajung în cabinet abia atunci când simt deja durerea și dintele a fost afectat, cele mai întâlnite probleme fiind cariile și boala parodontală (boala gingiilor).

Articole similare