Sport

Cristiano Ronaldo l-ar putea înfrunta pe Lionel Messi în primul său meci în Arabia Saudită

Marele debut al lui Ronaldo în Arabia Saudită se va produce mai târziu decât se credea în primă fază. În campionatul saudit, cluburile pot legitima cel mult 8 jucători străini, așa că Al-Nassr i-a reziliat contractul lui Vincente Aboubakar pentru a-l putea înregistra pe Ronaldo. După această veste, fanii saudiți au cumpărat toate cele 28.000 de bilete puse la dispoziție pentru meciul cu Al Tai, însă ulterior a ieșit la iveală faptul că, lusitanul va trebui să ispășească două etape de suspendare.

Ronaldo a fost găsit vinovat de comportament nesportiv, deoarece i-a zdrobit telefonul unui suporter al celor de la Everton, după ce United a fost învinsă în deplasarea de pe Goodison Park în data de 9 aprilie 2022. Atmosfera era una ostilă, iar Ronaldo i-a dat peste mâna băiatului care încerca să-l imortalizeze în timp ce fotbalistul se întorcea la vestiare.

Legendarul atacant nu a ispășit pedeapsa la Manchester United, deoarece sentința a fost dictată înainte de pauza competițională dedicată Cupei Mondiale, iar ulterior Ronaldo și-a încheiat contractul cu formația de pe Old Trafford. Așadar, superstarul portughez va rata și partida pe care Al-Nassr o va disputa în deplasarea de la Al Shabab, în data de 14 ianuarie. Meciul va fi unul echilibrat, conform specialiștilor de la casa de pariuri Betano, întrucât se vor întâlni cele mai bine clasate două formații din campionat, care în acest moment sunt separate numai de 3 puncte.

Interesant este că, cel mai probabil, debutul lui Ronaldo în Arabia Saudită nu va fi în tricoul formației sale. Acest lucru se datorează faptului că, Paris Saint-Germain va disputa un meci amical cu un „dream team” al campionatului saudit, care va pune laolaltă cei mai buni jucător de la Al-Nassr și Al-Hilal. Această selecționată se va duela cu echipa lui Lionel Messi, la Riyadh, în data de 19 ianuarie.

Iubitorii fotbalului nu au cum să nu fie încântați de această dispută interesantă, care ar putea chiar să fie ultima dintre cei doi mari rivali, însă antrenorul lui Ronaldo nu este încântat de data aleasă pentru acest meci.

„[Debutul lui Ronaldo] nu va fi în tricoul lui Al-Nassr. În calitate de antrenor al lui Al-Nassr, nu pot fi mulțumit de acest meci. Pentru dezvoltare, pentru a vedea PSG, pentru a-i vedea pe marii jucători parizieni, într-adevăr, este un lucru bun. Dar avem un meci de campionat trei zile mai târziu. În ceea ce privește programarea, ar fi putut fi mai bine gândită. Dar nu este o mare problemă… Suntem în frunte, suntem fericiți. Este un campionat dificil de câștigat, dar intenționăm să o facem,” a declarat Rudi Garcia, informează L’Equipe.

Superstarul portughez ar urma să debuteze în tricoul noii sale echipe în data de 22 ianuarie, în fața celor de la Al-Ittifaq.

Ronaldo va încasa 400 de milioane de euro până în vara anului 2025, la Al-Nassr, dar se pare că salariul său și bonusurile aferente nu sunt plătite de club, ci de statul saudit, care își dorește să promoveze fotbalul din Golf. În plus, Ronaldo urmează să fie ambasadorul candidaturii comune a Arabiei Saudite, împreună cu Egipt și Grecia, pentru găzduirea Cupei Mondiale din anul 2030.

Articole similare