Sport

Cristi Pustai: ,,Nu vreau să ni se urce la cap!”

Transfer nou la FC Buzău în pauza competiţională

Cea de-a doua întrerupere a campionatului datorată meciurilor echipei naţionale în preliminariile CM 2022 din Qatar o găseşte pe FC Buzău pe loc de play-off. Mai mult, înaintea meciului din week-end cu Viitorul Tg. Jiu, echipa buzoiană era, de departe, cea mai în formă grupare din campionat, cu şase victorii la rând, nouă în total dacă le punem la socoteală şi pe cele din Cupa Româ­niei. Un parcurs senzaţional, cu care nu multe echipe se pot lăuda, care îl mulţu­meşte, evident, pe antre­norul Cristi Pustai. Profesorul cere, însă, în continuare, prudenţă şi seriozitate din partea elevilor săi, reţeta perfectă pentru ca FC Buzău să se regă­sească în Top 6 şi la finalul sezonului regulat. ,,Ne bucură acest parcurs, nu pot să spun că mă aşteptam. În vară nu era nimeni aici, nu aveam niciun jucător. Am început greu, cu două înfrângeri, însă am reuşit să reglăm ­pro­blemele.

Ştiam că avem un lot valoros şi că avem nevoie de timp ca să ne omogenizăm. Obiectivul trasat de conducere a fost locurile 1-10, dar vă daţi seama că play-off-ul este un obiectiv pentru orice formaţie din liga secundă. Toţi se gândesc doar la play-off. Sper ca în perioada următoare şi până în iarnă să rămânem acolo şi să obţinem în continuare rezultate bune. Ar fi nedrept să spun că este cel mai disputat campionat din Liga a II-a din istorie pentru că şi anul trecut a fost la fel. În afara play-off-ului au rămas echipe cu pretenţii precum Metaloglobus, U Cluj sau Petrolul Ploieşti. Nu vreau să ni se urce la cap faptul că avem atâtea victorii la rând, o să încercăm să păstrăm aceeaşi formă. Trebuie să muncim în continuare, să ne antrenăm, să rămânem concentraţi şi sunt sigur că aşa vom putea avea în continuare rezultate. Sezonul este lung”, a declarat Cristi Pustai pentru Fanatik înaintea ­me­ciului cu Viitorul Tg. Jiu.

Vine şi Kanda?

FC Buzău este aproape de un nou transfer în această pauză ­competiţio­nală. Mijlocaşul Baudouin Kanda (28 de ani), ultima dată la Dunărea Călăraşi, ar putea reveni sub comanda lui Cristi Pustai. Fotbalistul român de ­ori­gine congoleză şi-a reziliat contractul cu gruparea călărăşeană şi aşteaptă să se rezolve şi ultimele detalii juridice pentru a putea semna cu echipa din Crâng. ,,Kanda este la noi, vrem să îl semnăm. Sperăm să îşi rezolve problemele cu Dunărea în totalitate cât mai repede, am vrea să încheiem acordul cu el”, a spus Pustai petru liga2.ro. Kanda a mai fost subiectul unui posibil transfer la Buzău şi pe vremea fostei Glorii.

Articole similare