luni, 23 noiembrie 2020

Crângul, prietenos de data aceasta. Gloria, învingătoare în restanța cu Viitorul Tg. Jiu

Gloria părea că începe să dezvolte un adevărat complex în meciurile de pe teren propriu, unde nu obținuse, de la începutul campionatului, decât o victorie, în etapa a 3-a, cea împotriva Universității Cluj (2-1). Meciul din restanța de ieri, cu Viitorul Tg. Jiu, venea după două eșecuri la rând în Crâng, cu CSM Reșița și Csikszereda, iar un nou pas greșit ar fi putut muta discuțiile spre alte zone, mai puțin legate de sport… Cu Ilie Stan revenit pe bancă după rezultatul negativ de la ultima testare, Gloria a început prost partida împotriva gorjenilor lui Flavius Stoican, care au deschis scorul încă din minutul 4, după execuția perfectă a lui Darius Buia, reluare ,,din prima”, de la limita careului, exact sub transversala lui Șerban: 0-1! Gloria a reacționat rapid și s-a instalat în terenul advers, dar nici Pațucă, nici Chică-Roșă, în două rânduri, nu au găsit drumul spre gol. Și totuși buzoienii nu au așteptat mult pentru a restabili egalitatea, golul revenirii fiind semnat de Cristi Ciobanu, cu o lovitură de cap din careul mic, dintre doi adversari: 1-1 (21). Gazdele au rămas în atac și pentru o a doua reușită rapidă, de care a fost aproape Nedelea, dar mingea, mai mult deviată de jucătorul Gloriei, a nimerit bara și apoi a ieșit în aut de poartă.

Penalty controversat și… salvator

Momentul-cheie al jocului s-a consumat în minutul 33, când centralul Claudiu Marcu a dictat penalty în urma unui duel între Nedelea și stoperul gorjean Lixandru, decizie contestată vehement de oaspeți. Pentru câteva momente, Marcu părea că se va răzgândi și a avut nevoie să se consulte cu unul dintre asistenți, care i-a confirmat corectitudinea deciziei inițiale. Execuția de la punctul cu var i-a aparținut lui Tucaliuc, iar Gloria întorcea rezultatul: 2-1 (36). La pauză putea fi însă din nou egal, dar șerban a respins în transversală reluarea cu capul, din 6 metri, a lui Ludușan, cea mai mare ocazie de gol a oltenilor în meciul de ieri.

Și Stan, și Stoican avertizați

Pe cât de animată, cu trei goluri și faze de poartă a fost prima repriză, pe atât de neatractivă a fost partea secundă. Mult prea puțin fotbal, ambii antrenori au efectuat, împreună, maximum de schimbări permise, 10, dar și nervi spre final, când atât Ilie Stan, cât și Flavius Stoican au primit cartonașul galben pentru proteste. S-a terminat 2-1, rezultat în urma căruia Gloria a urcat în prima jumătate a clasamentului și va evolua din nou în Crâng sâmbătă, de la ora 11.00, cu nou-promovata Fotbal Comuna Recea.

GLORIA BUZĂU – VIITORUL TG. JIU 2-1 (2-1)

Gloria Buzău: R. Șerban – Pîrvulescu, M. Ioniță, C. Toma, Nedelea – I. Roșu – Cr. Ciobanu (78 Ignat), Tucaliuc (72 Huiban), Pațurcă (78 Perju), C. Petre (60 Ghinga) – Chică-Roșă (60 C-tin. Stoica). Antrenor: Ilie Stan

Viitorul Tg. Jiu: D. Rusu – Prejmerean (86 Ciul), Oros, Lixandru, Copaci – Cioiu (46 Al. Băican), Chiorean(64 Al. Enache), Șerbănescu, Dragu – Buia (54 Bădăuță), Ludușan (54 D. Paraschiv). Antrenor: Flavius Stoican

Au marcat: Cr. Ciobanu 21; Tucaliuc 36 – D. Buia 4

Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța)

Un alt caz pozitiv la Gloria

Gloria nu scapă de cazurile pozitive din lot. Mijlocașul moldovean Gheorghe Anton (27 ani), transferat în această toamnă în Crâng, a fost ­de­pis­tat pozitiv în urma testelor pentru SARS-CoV-2. ,,Imediat a fost instituit protocolul pentru astfel de cazuri. Situația fotbalistului a fost comunicată atât Direcției de Sănătate Publică Buzău, cât și Federației Române de Fotbal”, a transmis clubul din Crâng prin intermediul unui comunicat. Anton a fost singurul testat pozitiv din lotul Gloriei, înaintea restanței de ieri cu Viitorul Tg. Jiu, meci la care au revenit antrenorul Ilie Stan, căpitanul Sebastian Ghinga și fundașul Ciprian Perju.

loading...
error: Content is protected !!