Sport

Coşmarul continuă: tot Focşaniul, tot arbitrii!

HC Buzău – CSM Focşani 27-31 (13-16)

Meciurile dintre HC Buzău şi CSM Focşani au început să respecte, cu sfinţenie, acelaşi scenariu. Fiecare episod are acelaşi deznodământ, doar nuanţele mai diferă din când în când. Aşa a fost şi duminică seară, la Sala Sporturilor, când cele două echipe au stat din nou faţă în faţă în cel mai interesant duel al etapei a 3-a, în lipsa disputei dintre Turda şi Constanţa, amânată pentru vineri.

Nici de data aceasta, la a şasea întâlnire directă de la promovarea buzoienilor în Liga Naţională, complexul Focşani n-a putut fi depăşit de ,,lupii” Bu­zăului! Că echipa vrânceană a fost şi de data aceasta mai bună, nu încape dubiu, dar la fel de adevărat este şi că, din nou, ajutorul pe care arbitrii, Belean şi Hendrea de data aceasta, este decisiv în stabilirea învingătoarei! Deciziile la limită, aproape toate în favoarea Focşaniului şi, în general, piedicile ori de câte ori Buzăul forţa revenirea şi se putea apropia de adversari au transformat iarăşi echipa buzoiană în victimă. Mai grav este că toate acestea au început să se întâmple pe faţă!

Revenind, HC Buzău a început bine partida de duminică şi s-a aflat constant la conducere în primele 20 de minute, când aruncările ca din tun ale lui Nosrati (din păcate, doar două) şi Milosevic jr. ori rafinamentul lui Mironescu au produs cele mai bune momente ale gazdelor. Din păcate, ceva s-a frânt în jocul Buzăului, iar Focşaniul a taxat imediat erorile ,,lupilor”, reuşind să se distanţeze şi la trei goluri, dife­renţă înregistrată şi la pauză, 13-16. După pauză, ai noştri au arătat şi mai rău, iar vrâncenii au zburat pe tabelă şi s-au dus şi până la şapte goluri, 14-21!

Un singur jucător n-a părut resemnat cu acest rezultat, portughezul Barros luând meciul pe cont propriu şi înscriind la foc automat. Graţie reuşitelor extremei lusitane, ecartul s-a micşorat la trei goluri, 21-24, cu 10 minute înainte de final. A urmat apoi un fault evident la Dumitrana, exact în momentul aruncării, trecut cu vederea de arbitri, moment în care banca buzoiană a explodat! Proteste şi eliminări (nu mai puţin de şapte au fost în total în tabăra buzoiană!) şi nimic n-a mai putut fi făcut până la final, în ciuda a patru reuşite consecutive ale lui Mironescu.

Focşaniul a învins din nou Buzăul, scor final 27-31, pentru a şasea oară la rând, epilogul repetat al unui film urât, regizat din altă parte şi servit buzoienilor, pe post de victime de serviciu. Pentru HC Buzău, urmează o partidă relativ uşoară, la Cluj Napoca, formaţie retrogradată sezonul trecut, dar invitată de ­Fe­deraţie în locul celor de la Szejke Od. Secuiesc, care a renunţat la Liga Naţională după promovare.

HC Buzău: Babasafari, Crăciunescu, Manole – Barros – 8 goluri, Mironescu (6), Dumitrana (3), Milosevic (3), Glendza (2), Nosrati (2), Broască (1), Bejinariu (1), Baican (1), Pelidija. Antre­nor: Pero Milosevic

CSM Focşani: Marocico, Cloşcă, Rusu – Mănescu – 6 goluri, Marjanovic (6), Makrishin (6), Miroiu (5), Hrimiuc (3), Marijanac (2), Drăgan (1), Raţă (1), Krstevski (1), Popovici, Ragea, Eros. Antrenor: ­Da­libor Cutura

Liga Naţională – Etapa a 3-a

 • Minaur Baia Mare – CSM Bacău 30-28
 • Steaua Bucureşti – CSM Alexandria 34-26
 • Dinamo Bucureşti – CSM Vaslui 37-26
 • CSM Bucureşti – Universitatea Cluj 36-27
 • HC Buzău – CSM Focşani 27-31
 • Poli Timişoara – CSU Suceava 33-28
 • Potaissa Turda – Dobrogea Sud Constanţa – 24 septembrie

Clasament

 1. DINAMO 12 p.
 2. Steaua 9 p.
 3. Focşani 9 p.
 4. Turda 6 p.
 5. Constanţa 6 p.
 6. Baia Mare 6 p.
 7. CSM Bucureşti 3 p.
 8. Suceava 3 p.
 9. Timişoara 3 p.
 10. HC Buzău 3 p.
 11. U Cluj 3 p.
 12. Alexandria 0 p.
 13. Bacău 0 p.
 14. Vaslui 0 p.

Articole similare