Actualitate

Corpul agenților de poliție de la IPJ Buzău s-a mărit cu 20 de absolvenți

Corpul agenţilor de poliţie, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, s-a mărit cu 20 de agenţi de poliţie, absolvenţi ai Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr Câmpina”, promoţia aprilie 2023, după ce aceştia au depus jurământul de credinţă.
În perioada 24 aprilie  – 12 mai, sub coordonarea Serviciului Pregătire Profesională al unității, absolvenţii au participat la activităţi de instruire în sala de sport, în poligonul auto şi la sediul subunităţilor de poliţie unde aceştia au fost repartizaţi.

Pregătirea a urmărit dezvoltarea deprinderilor acestora de a acționa cât mai eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii. Scenariile au fost interactive şi modul de intervenţie a fost pus în discuţie în cadrul grupului, analizându-se eficiența intevenției fiecăruia dintre participanți. De asemenea, în cadrul antrenamentului s-a pus accent pe utilizarea în mod proporţional a forţei faţă de ameninţarea propriu-zisă. Poliţiştii au fost pregătiţi pentru fazele intervenţiei, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control.

Până la terminarea perioadei de tutelă, proaspeţii absolvenţi vor beneficia de sprijinul colegilor cu experienţă şi vor fi implicaţi în rezolvarea probelemlor comunităţii, în mijlocul căreia îşi vor desfăşura activitatea.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker