ActualitateEducație

Ce se găsește în laboratoarele viitorului la „POLI ChemistryFEST”

Până pe 13 mai, Universitatea Politehnica din București organizează  laboratoarele viitorului la „POLI ChemistryFEST!, cel mai mare eveniment dedicat tendințelor din domeniul chimiei, ingineriei chimice, ingineriei mediului, ingineriei produselor alimentare, bioingineriei, industriei farmaceutice și nanoștiințelor.

Participanții vor avea șansa să îmbrace halatele specialiștilor și vor participa la experimente hands-on, workshop-uri, concursuri și ateliere.

Este o oportunitate pentru pasionații de științe să descopere tehnologiile viitorului la ChemistryFEST, în Campusul UPB!

Elevii vor avea ocazia să descopere una dintre cele mai fascinante tehnologii, imprimarea 3D, care se știe că este o tehnologie care își face încetul cu încetul intrarea și în industria medicală, în cercetări, dar ne putem aștepta într-un viitor apropiat să o vedem folosită la scară largă și în practică, în spitale.

Această preocupare pentru tehnologiile viitorului a făcut posibilă întâlnirea recentă dintre reprezentanții Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității Politehnica cu s-au întâlnit cu reprezentanții fabricilor de reciclare Green Group.

„O experiență valoroasă atât pentru noi, cât și pentru mediul academic, pentru că reciclarea, educația și cercetarea academică pot contribui la îmbunătățirea economiei circulare și la dezvoltarea de noi tehnologii și soluții pentru problemele de mediu. Dorim să oferim oportunități de învățare și de înțelegere a provocărilor și oportunităților din cadrul industriei de reciclare, dar și să stimulăm dezvoltarea de soluții inovatoare prin colaborarea cu mediul academic”, au spus reprezentanții fabricilor de reciclare de la Buzău.

Articole similare