Monden

Cornel Tăbăcaru, despre succesul educației copiilor lui: ,,Fetele mele nu au avut totul pe tavă și în niciun caz mașini noi”

Bunicul i-a transmis simțul afacerii încă de la 4 ani, când îl punea să care o bocceluță de fân și îi dădea 50 de bani. Și după câteva drumuri, l-a întrebat: ,,Ce ai făcut cu banii?”. El i-a răspuns: ,,Mi-am luat se­mințe”. Iar atunci bătrânul l-a învățat că e greșit. ,,Cu 25 de bani trebuia să îți iei semințe, iar câte 25 de bani să îi pui mereu deoparte”.

Și, de aici, buzoianul Tăbăcaru și-a consolidat e- ducația și simțul economiei pe care l-a transmis mai departe celor două fete ale sale, Ștefana și Catinca, cărora nu le-a refuzat nicio plăcere ,,de bun simț”. ,,Fetele mele sunt trăite în America, amândouă, una 30 de ani, alta 40 de ani, ele îmi conduc afacerile, pentru că doamna mea, Alina, este mai retrasă. Le-am dat lor frâiele. Dar, ca și mine, sunt cumpătate. Fetele mele nu au avut și nici nu au mașini noi, nu au avut totul pe tavă. Nimeni în familia mea nu o ia de nebun pe câmp, pentru că ne-am sfătuit mereu, am avut un consiliu al familiei. Fetele mele nu au primit nimic gratis, întotdeauna le-am dat jumătate din ce au cerut”, a spus Tăbăcaru într-un interviu pentru Antena Stars.

Buzoianul a recunoscut că abia după mulți ani de muncă i-a plăcut să se bucure de confort, iar după o viață de calcule și călătorii, milionarul român a ajuns să nu mai suporte hotelurile. Așadar, a găsit soluția cea mai bună! Și-a cumpărat câte o casă acolo unde îl cheamă afacerile. Pe lângă locuința din București, Cornel Tăbăcaru mai are câte o casă în Paris, în Londra, în New York, dar și în Costa Rica, acolo unde familia deține și o plantație de cafea bio. Și pentru a nu se mai căra bagajele la fiecare deplasare, românul este așteptat în fiecare locuință și de câte o garderobă completă. „Casa este acolo unde ne strângem cu toții. De fiecare dată când am cumpărat o casă, am încercat să fac o afacere. O țin o perioadă, apoi o vând și câștig”, a mai declarat Cornel Tăbăcaru. Așa a procedat și atunci când fiica lui a fost la facultate în America: a achiziționat un imobil cu patru apartamente, pe care le-a închiriat, unul păstrându-l pentru fata lui, iar după terminarea studiilor acesteia, l-a vândut cu un câștig substanțial.

Articole similare

error: Continut protejat!!