ActualitateCultură

Copilăria în perioada comunistă, recreată la Muzeul Județean

Marți, 28 iunie, începând cu ora 11.00,  Muzeul Județean, instituție de cultură, cercetare și artă, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, îi invită pe buzoieni la deschiderea expoziției temporare „Copilăria în comunism”.

Proiectul expozițional recreează, prin intermediul jucăriilor, jocurilor, fotografiilor și obiectelor școlare, universul copiilor din perioada comunistă. „Vizitatorii vor putea admira în această expoziție piese de mobilier, aparate electronice, electrocasnice, bibelouri și alte obiecte decorative, diafilme, echipamente de agrement, documente și publicații din perioada menționată. Tabloul este întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii și diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă”, transmite directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

„Copilăria în comunism” completează seria expozițiilor organizate în ultimii ani, cu scopul de a valorifica bogatul patrimoniu specific epocii comuniste pe care îl deține Muzeul Județean Buzău.

Intrarea este liberă în ziua vernisajului, iar expoziția poate fi vizitată până în data de 2 octombrie 2022.

Program de vizitare: marți – duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00; luni – închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare